"PSD poate nominaliza fie un nou ministru de Interne, fie un interimar pentru conducerea acestui minister pana la ora 13:00. Dupa aceasta ora, voi inainta sefului statului propunerea de remaniere a lui Dan Nica", a anuntat, marti, premierul Emil Boc.

  • "Am informat si consultat ieri Coalitia cu privire la remanierea ministrului de Interne. Tot ieri, potrivit protocolului coalitiei de guvernare, am solicitat sa nominalizeze un inlocuitor pentru Dan Nica in tremen de o zi. Ministerul de Interne apartine, potrivit protocolului coalitiei, PSD."
  • "Azi, la ora 8:30, am solicitat PSD sa nominalizeze, din randul ministrilor social-democrati, un interimar pentru Ministerul de Interne si pana la aceasta ora nu am primit niciun raspuns", a afirmat primul ministru, adaugand ca face aceste precizari si acorda un nou termen partenerilor de guvernare de la PSD pentru a elimina speculatiile privind intentia PDL de a frauda alegerile prin schimbarea ministrului de Interne.

Ultimatumul initial dat de premierul Emil Boc colegilor de guvernare de la PSD, pentru nominalizarea unui inlocuitor pentru Dan Nica la conducerea Ministerului de Interne, ar fi expirat la ora 11:00, insa primul ministru a decis sa il prelungeasca pana la ora 13:00. Social-democratii au anuntat ieri ca nominalizarea lor este Dan Nica, in timp ce premierul spune ca nu renunta la revocarea acestuia din functie.

Ministrii social-democrati si liderii partidului se intalnesc, marti, la ora 11:30, la Senat, la o jumatate de ora dupa expirarea ultimatumului, anunta televiziunile de stiri.

Comitetul Executiv al PSD a decis, ieri, sa il sustina pe Dan Nica şi a avertizat ca, in cazul in care acesta va fi revocat, ministrii social-democrati se vor retrage din Guvern.

In plus, liderul social-democrat Mircea Geoana a afirmat ca premierul Boc a propus, in coalitie, ca ministrul de Interne, Dan Nica (PSD), sa fie inlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga (PDL), actual ministru al Dezvoltarii, sustinand ca acest lucru ar denota "disperarea" lui Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Mircea Geoana l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca i-ar fi "dictat" premierului remanierea lui Dan Nica deoarece ar incerca, in acest fel, sa fraudeze alegerile prezidentiale prin desemnarea unul ministru PDL la Interne, al doilea motiv fiind ca a fost "ranit în amorul propriu" de participarea PSD la comisiile de ancheta Ridzi si Udrea, anunta NewsIn.