Remanierea de catre premier a ministrului Internelor, Dan Nica, a determinat o prima reactie fara vlaga a PSD. Liderii social-democrati spun ca decizia apartine in acest moment premierului si presedintelui, iar, daca Dan Nica va fi remaniat, ministrii PSD demizioneaza in bloc.

  • Cititorii HotNews.ro sint invitati sa-si precizeze opinia: iese PSD de la guvernare sau nu? Daca nu, care sint motivele?

Iata mai jos cateva dintre opiniile cititorilor nostri:

Wasile

  • Iese! Si ducă-se.Va iesi. Pentru că asa este protocolul: ne certăm înainte de alegeri, ca să putem concura individual.Acum, de-ar iesi si pe usa din dos a istoriei, cu Ilici, Vodcăroiu, Bombonel si altii asemenea, ar fi excelent.
  • PSD a zgândărit, a ciupit, doar-doar o apărea ocazia să se certe. Auzi tu, să declare un ministru, fără nici cea mai mică probă, că nu mai sunt autocare de închiriat, si un ziarist să sune la prima autogară si să găsească 50 de autocare! Dacă asta nu este ridicare de minge la fileu, nu stiu ce este...

Silvia

  • In primul rand nu cred ca putem vorbi de subsidiaritate (adica PSD-ul poate decide peste premier)! Responsabilitatea o poarta premierul asupra actului de guvernare ca in toate democratiile occidentale. Jocul acesta cu doi sefi care decid (Boc ca premier si Geoana) nu este nici benefic nici corect. Un ministru, indiferent din ce partid provine cand se abate de la politica de guvernare trebuie schimbat si nu intrebati sefii lui. Ori in cazul Nica el s-a situat in afara echipei prin declaratia care incrimineaza un partid aflat in alianta de guvernare.
  • Nici pana acum nu am inteles de ce a renuntat Stolojan? Au crezut ca Boc e mai flexibil si manevrabil? Daca Boc renunta, inseamna ca PSD-ul l-a ales bine. Daca nu, inseamna ca Boc stie ca politica renuntarilor are o limita pe care PSD-ul trebuie sa o inteleaga. Daca PSD-ul a inteles ca in guvern trebuie sa se ocupe numai de implantarea oamenilor sai peste tot, nu va renunta caci pierderile sunt imense. Daca renunta inseamna ca are probleme interne pe care nu le poate controla. Este insa evident ca nu poti fi la guvernare partener si in parlament in opozitie. In mod logic ar trebui demiteri si la educatie si la agricultura si la mrediu.

Dragos

  • Cu siguranta, Nu.Gustul ciolanului plin cu maduva e prea bun...

Florin Cristian Chiper

  • Intr-o tara democratica,un ministru cu caracter si-ar da demisia.Nu poti fi impreuna cu cineva la conducere si sa il suspectezi pe partener ca ar fi Hot, mai ales din postura de ministru de interne.Declaratiile astea, le poti face din opozitie,pentru a face oarece valuri,dar nu de la putere in nici un caz.Insa psd,s-a dovedit duplicitar de cand a ajuns la guvernare,asa ca nimic nu ne mai mira la acest partid.

Alin

  • Daca ies poate vor castiga ceva in fata electoratului prin dovedirea unui mic grad de demnitate, din pacate nu o vor face pentru ca se tem sa treaca pe baterii departe de cazanul cu ciolane, vor sta impreuna si vor imparti intre ei banii pe care ii imprumuta de la FMI, si pe care ii vom plati noi, poate va veni propunerea de la Cluj cu Ioan Rus si toata lumea va fi multumita mai putin populatia care va suferi in continuare, social democratia a murit liderii acestui partid nu vor avea demnitatea de a lupta pentru ce si-au asumat, dreapta este impotenta nu este in stare sa dea programe coerente poate e un prag de colaps