Presedintele Traian Basescu va da publicitatii stenogramele unei intalniri care a avut loc la Cotroceni in 2005, la care toti liderii politici care au participat au fost de acord cu revizuirea Constitutiei, relateaza NewsIn.

"Si clasa politica trebuie sa se modernizeze. De aceea am fost partizanul sistemului de vot unonimal, de aceea este necesara si reforma Parlamentului, sa avem un Parlament unicameral cu 230-240 de parlamentari. Cu Tratatul de la Lisabona una din Camerele parlamentare romanesti se muta la Bruxelles. Parlamentuol European devine co-participant la decizie, decizie distribuita pe toate palierele vietii sociale si economice. Asa, am avea trei camere. Mi se pare prea mult. Unii invoca traditia. Da, dar atunci, in perioada interbelica, nu exista UE", a spus seful statului.

"In 2005, cand am invitat partidele politice la Cotroceni, toti au fost de acord cu revizuirea Constitutiei. Au mintit. Voi face publice stenogramele in care spun ca sunt de acord cu acest lucru. Au promis formarea unei comisii parlamentare pentru revizuirea Constitutiei si n-au facut-o. De aceea trebuie creata si presiune publica prin referendum, pentru ca partidele nu se pot manifesta impotriva vointei poporului. Speranta mea este ca se va da un vot puternic in favoarea simplificarii Parlamentului", a adaugat Basescu.

Seful statului participa, duminica, la Oradea, la o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale.