Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat duminica, la Galati, ca va propune Guvernului sa analizeze posibilitatea ca mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu sa fie confiscate, spunand ca reactiile "pozitive" privind declaratiile sale arata ca a fost luat in serios.

"Faptul ca au existat foarte multe semnale pozitive ca urmare a ultimelor declaratii arata ca cei care trebuia au luat in serios declaratiile mele privitoare la modul in care vom actiona pentru a ne asigura ca alegerile din acest an vor fi extrem de curate, extrem de legale, in spiritul si limita legii. Faptul ca au aparut declaratii ale companiilor de transport care anunta ca nu vor transporta oameni in zilele de 22 noiembrie si 6 decembrie la aceste alegeri arata ca au inteles mesajul pe care eu l-am dat", a spus Nica, citat de NewsIn.

Ministrul de Interne le-a solicitat totodata companiilor de transport sa faca aceste declaratii in mod public, astfel incat sa nu mai existe nicio urma de echivoc in ceea ce priveste modalitatea de desfasurare a acestui scrutin.

"Voi continua sa anunt si sa iau masurile necesare pentru ca alegerile se vor desfasura corect, iar daca mai exista vreo minte ratacita care crede ca pentru 50 de lei se poate duce sa mai voteze o data, de doua ori sau de trei ori, trebuie sa stie ca pentru acest scrutin, daca va mai exista un microbuz electoral, nu are decat o singura destinatie - catre penitenciar", a declarat ministrul de Interne.

Premierul Emil Boc l-a convocat sambata dimineata, la Palatul Victoria, pe ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, pentru a-i solicita explicatii cu privire la afirmatiile acestuia legate de posibila frauda electorala la alegerile prezidentiale prin intermediul turismului electoral. Nica a afirmat vineri ca detine informatii conform carora nu mai exista niciun autocar liber de inchiriat in 22 noiembrie si 6 decembrie.