"Eu am auzit doua persoane, cred ca le-am vazut si fotografia pe la televizor care vorbeau de cascavalizare, eu as spune ca ar trebui sa le fie rusine. Oamenii astia au beneficiat de toate privilegiile partidului timp de 20 de ani si unul si celalalt. Acum se dau cascadorii rasului, au prins curaj dintr-o data, se maimutaresc si vin in sprijinul lui Traian Basescu in pachet cu Sorin Oprescu", a afirmat, luni, Marian Vanghelie, referindu-se la colegii sai de partid, Octav Cozmanca si Miron Mitrea, care au criticat conducerea PSD.

Marian Vanghelie a adaugat ca, daca Traian Basescu merita felicitat pentru "jocul pe care-l face", deoarece vrea sa castige alegerile, de restul i se face "scarba", potrivit NewsIn.

Iliescu, de acord cu Vanghelie

De aceeasi parere cu Marian Vanghelie este si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El scrie despre Cozmanca, pe blogul personal, ca acesta "Putea sa exprime critici, intr-un cadru intern de partid; putea sa o faca cu un an inainte, sau dupa alegerile prezidentiale care urmeaza. Acum, aceasta iesire a sa aduce evident deservicii partidului si candidatului sau si, in mod obiectiv, slujeste domnului Basescu."

  • "Aceasta e valabil, cu atat mai mult cu cat domnul Octav Cozmanca a anuntat ca va sustine campania domnului Sorin Oprescu. A-l contrapune pe Sorin Oprescu candidatului PSD si nu actualului presedinte, in ultima instanta tot in favoarea lui Traian Basescu se soldeaza intreaga actiune."

Cozmanca, exclus

Octav Cozmanca a fost exclus, luni, din PSD, ca urmare a declaratiilor facute cu o zi in urma, cand a anuntat ca se autosuspenda din partid si a acuzat faptul ca PSD "nu mai are un lider autentic din 2005".

  • "Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivata si temeinica. Nu parasesc partidul si membrii sai adevarati, dar nu am nimic in comun cu indivizi care au tradat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici si care sacrifica PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar si ale celor apropiati: sotii, soti, copii, soacre, amante, interlopi, mafioti", a afirmat Octav Cozmanca, duminica, intr-o scrisoare deschisa adresata "membrilor si electoratului PSD".

Pe 9 septembrie, Octav Cozmanca declara, pentru "Gandul", ca "intr-o saptamana-doua" isi va anunta oficial revenirea in politica si ca este foarte posibil ca locul sau sa fie in staff-ul lui Sorin Oprescu, pentru a-i coordona campania electorala.

La randul sau, Miron Mitrea, senator PSD, a afirmat, duminica, la Realitatea Tv, ca este de acord cu ceea ce spune Octav Cozmanca: "Este evident ca daca ne uitam la ceea ce a spus el, in marea majoritate, eu sunt de acord cu el. Nu mi se pare ca a exagerat foarte tare, sincer sa fiu".