Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va emite „un ordin modificat” privind numirea directorilor de scoli, care sa fie in concordanta cu legea noua a educatiei nationale, a anuntat Bogdan Niculescu Duvaz, purtator de cuvant al PSD, la finalul sedintei BPN de luni, transmite NewsIn. Potrivit acestuia, discutiile din ultima perioada pe acest subiect s-au "inflamat" inutil pentru ca ordinul nu a fost pus in aplicare.

"Urmeaza sa se reglementeze in urmatoarea saptamana pentru ca legea adoptata prin asumare nu a fost supusa unei motiuni de cenzura, legea va trebui sa intre in vigoare si vor intra noile reglementari. In consecinta, ministrul va emite un ordin modificat, va modifica ordinul pe care l-a trimis in teritoriu, repet, si care de fapt nu a creat efecte, el nu a fost aplicat, deci oarecum discutia s-a inflamat inutil", a declarat Duvaz.

Deputatul a mai explicat ca ordinul n-a creat efecte, n-a fost publicat, deci n-a fost pus in aplicare. Intrebat daca este un pas inapoi emiterea unui nou ordin, Duvaz a declarat: "El nu facuse pasul inainte, deci nu e un pas inapoi. E vorba de o aducere la zi".

Nichita: S-a discutat in coalitie sa nu se schimbe directorii de scoli prin ordinul lui Andronescu

Vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, a precizat luni ca liderii PDL si PSD au discutat "in mod clar" in sedinta coalitiei despre ordinul emis de ministrul Ecaterina Andronescu, stabilind ca trebuie promulgata noua Lege a educatiei si finalizate in paralel, pana la sfarsitul saptamanii, normele metodologice pentru organizarea concursurilor pentru functiie de directori de scoli, in acel moment ordinul devenin "caduc si putand fi revocat".

"In primul rand, trebuie sa fie promulgata legea noua, pentru ca de aici plecam. Legea noua prevede foarte clar o descentralizare. In clipa in care a fost promulgata , in paralel cu aceasta promulgare, doamna ministru trebuie sa urgenteze elaborarea normelor pentru organizarea concursurilor pentru numirea directorilor de scoli si, in clipa in care, la finalul acestei saptamani, normele vor fi gata, acel ordin va deveni caduc, devine efectiv inoperant si atunci poate fi revocat" a explicat Nichita. El a adaugat ca normele pot aparea "vineri, sambata, duminica".