Sedinta coalitiei PDL-PSD a inceput, luni, la Parlament, unul dintre subiecte fiind situatia ministrului Educatiei, liderii PDL sustinand ca ordinul emis de Ecaterina Andronescu in legatura cu directorii de scoli trebuie retras, iar social-democratii afirmand ca sunt subiecte mai importante pe ordinea de zi, transmite Mediafax. Grupul parlamentar PDL asteapta, luni, o reactie a premierului privind ordinul dat de Andronescu, sustinand in continuare demiterea acesteia.

Intrebat in legatura cu situatia ministrului Andronescu, premierul Emil Boc a raspuns ca "programul de guvernare se executa, nu se discuta".

Ministrul Vasile Blaga a declarat, la sosirea la Parlament, ca premierul si-a spus punctul de vedere in legatura cu subiectul Andronescu, iar ordinul emis de ministrul Educatiei trebuie retras. Intrebat daca poate fi schimbat un ministru direct de catre premier fara ca subiectul sa fie discutat in coalitie, Blaga a raspuns ca exista un protocol al coalitiei si i-a indemnat pe jurnalisti, fara a da alte detalii, sa il citeasca.

Pe de alta parte, presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, la sosirea la sedinta coalitiei, ca exista subiecte mai importante decat cel legat de Ecaterina Andronescu.