"In loc sa vorbim despre doamna Andronescu, spunand ca nu ne place un ordin al ministrului sau nu ne place culoarea politica a acelui ministru, ar fi poate mai util pentru noi toti sa ne uitam la neimplinirile modului in care politica economica a actualului Guvern a funcţionat. Basescu si Boc ar trebui sa se uite la proprii colegi care se ocupa de ministerele economice: Pogea, Videanu, Blaga", a afirmat, duminica, liderul social-democrat Mircea Geoana, citat de NewsIn.

  • "Deci, daca este undeva de umblat, si recomandarea mea este sa se uite mai atent primul ministru, este la proprii colegi si sa vada daca nu cumva acolo sunt adevaratele probleme", a adaugat presedintele PSD.

Afirmatiile lui Mircea Geoana vin dupa ce premierul Emil Boc a avertizat-o, ieri, din nou pe Ecaterina Andronescu ca, in cazul in care va pune in aplicare ordinul privind numirea directorilor de scoli, va fi demisa in aceeasi zi. "Nu pot accepta ca un ministru sa se situeze in afara programului de guvernare si a legilor pe care le-am promovat prin asumare", a declarat primul ministru, la Realitatea TV.

  • Mircea Geoana a mai adaugat ca "Incep sa-i inteleg pe taranisti si pe liberali, care se gandesc cu groaza la momentele colaborarii cu cei de la PD, in vremea respectiva. De aceea eu fac un apel la actualul prim ministru, la cei cu care suntem inca in coalitie, sa punem prioritatile acolo unde este ordinea corecta a acestora, sa ne intoarcem la raspunsul la criza economica".