Liderul liberal Crin Antonescu i-a cerut, sambata, premierului Emil Boc sa spuna daca Guvernul mai are bani pentru pensii si salarii in lunile urmatoare. "S-a vorbit despre faptul ca, daca nu vine transa de la FMI, e sub semnul intrebarii platirea salariilor si pensiilor unei mari categorii de cetateni. Intrebarea mea e: daca nu vine transa de la FMI, sunt sau nu bani?" - este intrebarea lansata de liderul opozitiei, potrivit Mediafax.

  • "In tara lucrurile sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. Foarte mult am auzit o intrebare care ii apasa pe oameni si care nu s-a mai auzit de mult in România. Din pacate, azi e la ordinea zilei. Pun o intrebare Guvernului lui Emil Boc: are bani pentru a plati salariile si pensiile in lunile urmatoare? Pentru ca exista tot felul de afirmatii facute de reprezentanti ai autoritatilor, de oameni din Guvern, de oameni care ei insisi pun sub semnul intrebarii aceasta situatie", a afirmat Crin Antonescu.

Cateva ore mai tarziu, seful Guvernului a declarat, la Realitatea Tv, ca "Salariile, pensiile, alocatiile sociale, toate obligatiile statului vor fi platite pana la sfarsitul anului fara niciun fel de problema".

Presedintele Traian Basescu a admis, saptamana aceasta, ca, in cazul in care Romania nu va primi a doua transa din imprumutul de la FMI, tara va fi "in dificultate", insa a adaugat ca nu vede motive pentru care Romania sa nu primeasca banii de la Fond.