Reprezentantii UDMR sunt "compatibili" cu toate cele trei mari partide de pe scena politica romaneasca, spune presedintele UDMR, Marko Bela. El a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca poate concepe o guvernare comuna si cu PDL, si cu PSD, si cu PNL.

"In primul rand, intr-adevar, in acest moment suntem compatibili cu cele trei partide. Acestea fiind partidele parlamentare, nemaifiind, de exemplu PRM, nu trebuie sa faca exceptie. Eu in principiu pot concepe o guvernare comuna si cu PDL, si cu PSD, si cu PNL si as fi ipocrit daca as zice ca nu, fiindca am guvernat cu aceste partide. Cu PSD in mod indirect, fiindca i-am sustinut din Parlament", a afirmat Marko Bela, citat de Mediafax.

El a spus ca nu crede ca UDMR va decide cum va arata Guvernul, dar s-ar putea ajunge intr-o situatie "in care Uniunea va putea sa impinga lucrurile intr-o anumita directie".

In opinia acestuia, viitorul guvern ar trebui sa fie majoritar, iar UDMR sa aiba in acesta "o pondere potrivita".

"In primul rand, eu nu cred ca in acest moment Romania are interesul unui guvern minoritar", a afirmat Marko, adaugand ca este nevoie de un guvern care sa aiba o majoritate prin voturile din Parlament.