Liberalii sustin ca Guvernul Boc a modificat Legea educatiei dupa asumarea raspunderii in Parlament pe acest pachet legislativ, lucru dovedit de diferentele existente intre textul de pe site-ul Guvernului si cel de pe site-ul Camerei Deputatilor. Din acest motiv, ei cer demisia de urgenta a premierului Emil Boc si al cabinetului sau, potrivit unui comunicat trasmis joi de PNL.

"PNL cere premierului Boc sa plece de urgenta de la Palatul Victoria cu tot cabinetul sau de amatori, pentru incalcarea grosolana a tuturor legilor si regulilor care formeaza statul de drept. PNL sesizeaza un fapt incredibil si fara precedent in statele democratice – dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe o forma a proiectului de Lege a Educatiei Nationale, ea a fost modificata ulterior!", se arata in mesajul liberalilor.

"In timp ce pe site-ul Camerei Deputatilor si pe cd-urile inmanate tuturor parlamentarilor Legea Educatiei are 336 de articole, in varianta de pe site-ul Guvernului are doar 331 de articole", potrivit comunicatului PNL.

Liberalii ofera drept exemplu in aceste sens, "art. 333 privind „Incompatibilitatile”, din varianta asumata si publicata pe site-ul Camerei Deputatilor si pe CD-uri, care, mai nou, devine art. 328, cu acelasi titlu, pe site-ul Guvernului".