Liderul PSD Mircea Geoana a participat joi, in localitatea Stefanesti din Arges, la un eveniment de campanie organizat pentru a evidentia succesul masurii 112 pentru tinerii fermieri, care pot primi cate 25.000 de euro pentru a pune bazele unei ferme agricole, relateaza NewsIn. Geoana promitea in campania pentru europarlamentare din 2008 ca tinerii romani care au muncit in strainatate si care decid sa revina in tara pentru a demara o afacere vor primi 25.000 de euro.

  • "Am venit astazi sa aratam ca se poate si, chiar daca uneori lumea nu mai crede ca se intampla lucruri bune in Romania, demonstrand ca cei 25.000 de euro de care am vorbit si eu in 2008 si multa lume a zambit este un proiect adevarat si care produce efecte (...) Decat sa fii somer in Italia sau in Spania, mai bine sa fii la tine acasa si sa incepi o activitate din care intr-adevar sa castigi si sa fii mandru ca poti sa faci agricultura corecta la tine acasa".

El a mai punctat ca "banii sunt reali" si "uneori lucrurile care au fost luate poate in deradere atunci cand au fost anuntate, nu au fost altceva decat anuntul cu anticipatie a ceea ce urma sa se intample".

La eveniment au participat aproximativ 60 de persoane care au accesat prin masura 112 fondurile europene de pana la 25.000 de euro, fiind impartite pliante cu Mircea Geoana, inscriptionate "25.000 de euro pentru tinerii fermieri". In acestea erau prezentate conditiile minime pentru a aplica pentru aceasta masura, precum si declaratiile mai multor tineri care au accesat banii, pornind de la afirmatia lui Geoana din 2008, pe care au considerat-o initial o promisiune electorala.

Presedintele PSD a mai precizat ca "acest proiect are bugetati 337 de milioane de euro, la care vor putea sa acceseze dincolo de cele cateva sute de familii tinere, care deja au aplicat si au accesat acest program, probabil spre 17.000 de familii care vor putea sa intre in acest program".