Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a facut plangere penala la Parchetul General pe numele membrilor comisiei de ancheta, dar nu si pe cel al democrat-liberalilor. Ridzi acuza abuzul in serviciu si incercarea de a determina marturia mincinoasa, informeaza NewsIn.

Astfel, plangerea penala ii vizeza pe Alina Gorghiu, Nicolae Banicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcau, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu si Anghel Stanciu, membri ai „Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului, sub semnatura doamnei ministru Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea <>”, se arata in document.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului ii acuza pe acestia, in plangerea depusa la Parchetul General, ca au verificat, in Comisia parlamentara de ancheta, aceleasi fapte pe care deja le ancheta Directia Nationala Anticoruptie.

Ridzi ii acuza pe membrii comisiei parlamentare de incercarea de a determina marturie mincinoasa, sustinand ca au incercat sa influenteze martorii audiati in cazul sau. Fostul ministru al Tineretului isi bazeaza afirmatia pe discutiile membrilor comisiei Udrea aparute in presa.

Solicitarea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi a fost adoptata pe 27 iulie de plenul Camerei Deputatilor. Ridzi a demisionat din functia de ministru pe 14 iulie.