"Eu sunt de acord cu tot ceea ce se intampla si mi se pare un lucru firesc sa le acordam tot sprijinul presedintelui Basescu si premierului Boc pentru a crea formula de dictatura in Romania. Incercam acum cu devotament sa le dam tot sprijinul", a afirmat, marti, ironic, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, intrebat de jurnalisti daca parlamentarii social-democrati vor vota in favoarea asumarii raspunderii Executivului pe cele 3 pachete de legi.

La randul sau, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat ca social-democratii vor decide daca vor vota in favoarea sau impotriva asumarii raspunderii dupa consultarea cu grupul parlamentar al partidului.

  • "E un lucru, firesc, corect si cred ca trebuie sa le acordam tot sprijinul ca sa aiba tot culoarul favorabil. Il au pe o anumita linie, inca nu il aveau in Parlament", a adaugat Marian Vanghelie.
  • "In momentul cand intr-o tara se prefigureaza a fi dictatura, toti romanii suntem intr-o capcana. Daca toti romanii ne vom da seama sa iesim din aceasta capcana se mai poate schimba ceva, daca nu, suntem cu totii in aceasta capcana a unei democratii salbatice a la Traian Basescu si Emil Boc", este de parere liderul PSD Bucuresti.
  • "Daca nu suntem de acord cu modernizarea Romaniei si cu dictatura lui Traian Basescu si Emil Boc s-ar spune ca noi nu suntem un partid care vrea sa modernizeze Romania si nu suntem de acord cu formulele pe care ei le aplica. Daca am iesi din Parlament, s-ar putea presupune ca masurile care sunt discutate si am fost si noi parte componenta, cu FMI-ul, s-ar putea spune ca noi am dus tara intr-o criza si mai mare", a continuat Vanghelie.
  • "Solutia, in momentul de fata, nu cred ca mai poate fi la clasa politica, singura posibilitate este la romani acum. Romanii sa deschida ochii bine si sa vada ceea ce ne pregatesc acesti democrati prin cuvantul ", a adaugat liderul social-democrat.
  • "Eu cred ca partidul nostru trebuie sa fie echilibrat si cu totii trebuie sa ne gandim ca Romania este mai importanta decat orgoliul nostru, sa ii dam o palma lui Traian Basescu. Poate astazi pierdem niste voturi, dar cuvintele si nu trebuie sa dispara", a mai afirmat el.
  • "Cred ca nu mai are nicio importanta daca parlamentarii PSD vor participa la sedinta de asumare a raspunderii, cred ca exista deja si pasul doi si pasul trei, spre dictaturi accelerate. Urmeaza faza numarul 3: in Parlament, sa dam oda Romaniei si sa il aplaudam pe Traian  Basescu la ora 19:00", a incheiat Marian Vanghelie.