"Ma opun asumarii raspunderii. Intr-un Guvern de coalitie, asumarea raspunderii nu trebuie sa fie a premierului, ci a intregii coalitii. Nu poti sa judeci astfel de lucruri sub presiunea timpului si sub presiunea momentului. Azi-noapte, premierul Boc a stat si a mai lucrat pe niste texte de legi. Se poate sa se faca acest lucru, iar coalitia sa nu cunoasca schimbarile?", a afirmat, marti, Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, cu cateva ore inainte ca Executivul sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pe 3 pachete de legi.

  • "E o procedura care nu se impune prin logica promovarii unor astfel de legi. Nu poti sa judeci astfel de lucruri sub presiunea timpului si sub presiunea momentului", a tinut sa sublinieze Ion Iliescu.

Intrebat de jurnalisti daca parlamentarii PSD vor fi impotriva asumarii raspunderii, Ion Iliescu a afirmat ca "Ei or sa discute si or sa decida".

Daca social-democratii se mai gandesc, in schimb, PNL a anuntat inca de luni ca va boicota sedinta celor doua Camere ale Parlamentului, in care premierul Emil Boc isi va asuma raspunderea pentru legile privind educatia nationala, salarizarea unitara si reorganizarea agentiilor guvernamentale.