Social-democratii "se vor gandi" daca vor sustine sau nu o motiune de cenzura in functie de amendamentele acceptate in Guvern la legile educatiei si salarizarii, o astfel de analiza urmand a fi facuta in cursul zilei de marti, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Sunt profund preocupat de faptul ca intre proiectul de lege pe care am inceput sa discutam, Codul Andronescu al Educatiei si ceea ce va fi prezentat in Parlament pentru analiza si o eventuala decizie este o diferenta foarte, foarte mare. La fel cu Legea salarizarii unitare(...) Ceea ce ma preocupa este aceasta modificare substantiala in ultimele nopti – de ce noaptea, de ce nu ziua, de ce nu un interval de timp suficient de lung –, deci vom asculta in special de la doamna Andronescu si de la domnul Sarbu care este opinia dansilor cu privire la forma la care se va ajunge dupa trierea amendamentelor", a declarat Geoana, citat de NewsIn.

Presedintele PSD a sustinut ca il "intereseaza daca legile respective sunt suficient de bune". "Deci daca legile vor fi suficient de coerente, nu avem o problema in a merge mai departe si a nu participa la o eventuala formula motiune de cenzura, daca ea va fi depusa. Daca nu suntem satisfacuti de aceste legi, ne vom gandi, avem maine intalnire la conducerea partidului, cu grupurile parlamentare si vom stabili in consecinta", a mai spus Geoana.

Pe de alta parte, liderul PSD a sustinut ca o eventuala excludere a social-democratilor de la guvernare ar putea duce inclusiv la imposibilitatea platii salariilor si pensiilor.

"Daca vom avea o criza politica de proportii in Romania, pentru ca o eventuala rupere a acestei coalitii inseamna o criza politica de proportii, putem sa fim siguri ca se vor intampla cateva lucruri de o maniera automata: unu, va exista o dificultate in crearea unui eventual nou Guvern, doi, ceea ce este si mai grav, in mod sigur transele de imprumut de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana vor fi amanate probabil sine die", a apreciat Geoana.