Dupa Simirad, un al fost membru marcant al PSD, Constantin Contac, si-a anuntat sustinerea pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale, relateaza NewsIn. "Nu si-a tradat oamenii" si are "o dorinta de schimbare in bine permanenta", sunt argumentele invocate de fostul presedinte PSD Botosani in sprijinul lui Basescu.

"Eu cred ca, la ora actuala, nu stiu daca dumnealui isi va depune candidatura, nu sunt informat daca si-a depus-o sau nu... Eu nu sunt omul care fac previziuni, ci merg pe fapte reale. Cand isi anunta candidatura, il voi sprijini si voi face campanie pentru domnul presedinte actual", a afirmat Contac, sambata, la Antena 3.

Intrebat care sunt argumentele pentru care il sustine pe actualul sef al statului, fostul pesedist a afirmat: "Traian Basescu a facut drumul asta, care leaga Bucurestiul de Moldova si de Moldova de peste Prut. Traian Basescu are niste rezultate si, pana la urma, isi apara oamenii. Chiar daca el acum e apolitic, pentru ca asta e functia, el nu si-a tradat oamenii, cum au fost tradati oamenii nostri", a explicat fostul presedinte al CJ Botosani.

Contac a reamintit de excluderea sa din PSD, in primavara acestui an, afirmand ca in acest partid "n-ai voie sa vorbesti".

Contac si-a anuntat sustinerea pentru Traian Basescu si pe blogul personal, printr-o postare intitulata "Mai este o sansa!". "Acum, cand mai mult ca oricand se simte o deriva a institutiilor statului, cred ca actualul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu trebuie sa-si anunte fara echivoc candidatura pentru al doilea mandat, lansand prin acest anunt pentru societatea noastra, un proiect de schimbare a actualei stari de lucruri".

"Am constatat in partidul din care am fost exclus, ca politica de la Bucuresti a deturnat vointa comunitatilor locale, imputernicind un lider regional "fanariot" sa lucreze dictatorial, aplicand formula consacrata: hotul striga - uite hotul !", acuza Contac.

Gestul lui Contac a fost precedat de cel al lui Constantin Simirad, care a si dus la excluderea acestuia din PSD.

Potrivit vicepresedintelui CJ Iasi, Constantin Adascalitei, Simirad a fost exclus pentru atitudinea sa si pentru "indisciplina".

Propunerea de excludere a lui Simirad a venit dupa ce acesta, in ultima saptamana, a declarat ca-l va sustine in campanie pe presedintele Traian Basescu si s-a alaturat lui Gheorghe Flutur pentru a se ocupa de campania electorala din Moldova.

"Am fost exlus pe sfanta dreptate. Adica nu mi s-a facut o nedretpate", a spus vineri Simirad, inainte de sedinta Biroul Permanent Judetean al PSD.