Marian Milut, presedintele PNTCD : Mergem cu PD-L intr-o alianta politica si sustinem candidat unic la presedintie
"Vom merge impreuna cu PD-L intr-o alianta politica cu candidat unic la functia de presedinte al Romaniei. Vom participa alaturi de PD-L la alianta formalizata juridic la viitoarele alegeri locale, parlamentare si europene, cu un singur obiectiv, castigarea alegerilor", a declarat Marian Milut.
Marian Milut: "Il invit sa ia cuvantul pe premierul si presedintele PD-L, Emil Bloc...Boc"
Congres cu emotii la Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD). Dupa ce a sustinut un discurs in fata membrilor partidului, presedintele formatiunii, Marian Petre Milut, l-a invitat la tribuna pe premierul Emil Boc. In atmosfera solemna a sedintei, liderul taranist s-a incurcat: "Il invit sa ia cuvantul pe premierul si presedintele PD-L, Emil Bloc...Boc", a declarat Milut, spre amuzamentul celor aflati in sala, scrie Mediafax.
La Congresul extraordinar care se desfasoara la Palatul Parlamentului au fost prezenti liderii PD-L Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, precum si presedintele PNL Crin Antonescu. Un eveniment in cadrul caruia se va stabili noua conducere a PNTCD si in care se asteapta reconfirmarea lui Marian Petre Milut in fruntea partidului. Tot sambata, formatiunea va decide pe cine va sustine la alegerile prezidentiale.
"Noi va trebui sa decidem daca ramanem deoparte de ceea ce inseamna politica adevarata, daca vrem sa ajungem la muzeul istoriei politicii romanesti", a declarat in discursul sau Marian Milut, precizand ca PNTCD trebuie sa faca "o buna alianta" cu PD-L, dar sa ramana deschis in acelasi timp pentru o colaborare cu PNL. "Trebuie sa stabilim un candidat unic la Presedintie si sa castigam alegerile impotriva stangii europene, care nu are solutii pentru aceasta criza economica", a continuat Milut.
Emil Boc: Va asteptam sa reveniti in Parlament
De cealalta parte, Emil Boc a transmis urmatorul mesaj: "va asteptam sa reveniti in Parlamentul Romaniei si, din acest punct de vedere, considerati-ne partenerii dumneavoastra pentru atingerea acestui obiectiv".
Crin Antonescu: PNL e deschis catre orice forma de parteneriat pragmatic
Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a asigurat pe taranisti de "toata deschiderea" pentru crearea unui parteneriat. "Va sigur ca din partea PNL va exista toata deschiderea catre orice forma de parteneriat pragmatic putem sa gasim, si va asigur personal, ca un prieten de 20 de ani al acestui partid, ca si daca voi fi presedintele Romaniei, si daca voi continua sa fiu presedintele PNL, in mine veti avea intotdeauna un prieten si un om care va respecta cu adevarat. Dumnezeu sa va ajute de data asta intr-adevar!", a declarat Crin Antonescu.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Politica se face in prezent. PDL a avut nevoie de cativa ani pana sa-si gaseasca calea, da' in mod evident in momentul de fata PDL e un partid de dreapta - altfel aia de la PPE nici nu s-ar fi gandit sa-i accepte ca membri.
PNL si-a dat rau de tot cu firma in cap la ultima guvernare, dupa parerea mea mai rau decat si-a dat in cap PNTCD in vremea guvernarii Ciorbea - daca-si aduce cineva aminte, la vremea aia s-a facut legislatie importanta, problema guvernarii Ciorbea a fost doar ca aplicarea a fost complet ignorata.
Asa ca in momentul de fata exista doua partide de dreapta in RO, anume PDL si PNTCD (unul mare si lat, celalalt la limita disparitiei). Mie cel putin mi se pare normal ca astea doua sa se alieze. Ce mi s-a parut idiot e ca vreme de multi ani treaba asta nu s-a intamplat. Dupa parerea mea, situatia era coapta pt. o alianta inca de dinainte de ultimele alegeri.
Eheee... deabia chestia asta este GARGARA...
In rest, de acord cu tine... Kind of... Mostenirea nu a fost chiar atat de grea. A fost grea pentru "foamea" de care vorbeam mai devreme. Isi merita locul pentru ca au ratat o sansa imensa de reformare a tarii. A ajutat si Base, dar a fost si manuta lor pe acolo...
In toata istoria post-decembrista, au existat numai doua partide care au intrat in jocul politic pentru a schimba - nu doar actorii - ci insesi "REGULILE JOCULUI".
Aceste partide sunt PNTCD si PDL, si ambele au platit un pret scump pentru asta.
Experienta lor va deveni de acum inainte o lectie pentru toate partidele noi care vor mai aparea, daca vor dori sa-si masoare fortele cu cel mai greu lucru de facut in Romania: schimbarea regulilor jocului – adica a “SISTEMULUI”.
Schimabrea regulilor jocului este un altfel de joc decat schimbarea oamenilor (a actorilor), pentru ca presupune constrangeri si riscuri foarte mari :
1. Schimbarea regulilor jocului trebuie sa se realizeze in interiorul jocului DEMOCRATIC, cu mijloace democratice, folosind pentru asta toate avantajele/si dezavantajele pe care le poate oferi democratia;
2. Partidul care intra in joc pentru a schimba regulile jocului trebuie sa fie suficient de puternic (disciplinat, organizat si coerent) pt. a FACE asta in timp util si cu succes (trebuie sa aiba capacitate admnistrativa)
3. In plus, up front e nevoie de o foarte puternica asigurare de risc: riscul de a fi eliminat din joc de catre sistem, asa cum au fost eliminati: PNTCD in 2000, si PDL in 2007.
Chiar daca devine, chiar daca nu devine realitate, PNTCD si PDL merita felicitate pentru ca lupta pe care au dus-o – dupa puterile, cu mijloacele si cu pretul platit de fiecare in parte – pentru a putea deschide romanilor calea catre cea mai importanta pagina a Viitorului:
Schimbarea "sistemului".
Iar daca meritele lor sunt de folos CETATENILOR - si nu invers ca la PSD si PNL, care n-au avut niciodata de gand sa schimbe ceva - atunci cu atat mai bine ca vor sa faca alianta.
THAT'S ALL THAT IS
-cat priveste 'disponibilitatea' pnl la colaborare,numai citind biografiile lui mele,tary,petrica,patriciu,ghise,etc ajungi usor la concluzia ca 'apetitul' lor de colaborare manifestat in 'iepoca' de aur nu a fost erodat de trecerea timpului
Promiti si tu ca si "tatucul" tau Basescu. Ha-ha-ha, sa comentati bine!
Parca la ultimele alegeri PNL i-a primit pe candidadtii PNTCD pe listele lor in conditile in care altfel nu aveau vreo sansa in alegeri. Insa se vede ca la noi se uita mult prea repede cine te ajuta si sari imediat in barca celui puternic.
Dar ce sa faci...Milut nu era in PNTCD cand Basescu batea cu pumnul in masa la sedintele guvernelor CDR-PD si a facut totul astfel incat toate nerealizarile acelor guverne sa cada in sarcina PNTcd, care de atunci nu a mai prins parlamentul...
Nerealizarile guvernului Ciorbea sunt dupa parerea mea ale lu' Ciorbea si-atat. Ciorbea o fi el destept, principial, corect, da' s-a dovedit a fi un premier slab, cu care mafiile locale si centrale au facut ce-au vrut ele.
Dupa matale, cine e partid de dreapta in RO? PNL? Astia care au stat la guvernare cu incrancenare, sustinuti neofical de PSD?
Tot dupa parerea matale, crezi ca PPE a acceptat PDL ca membru asa, de florile marului?
Daca ai sta mai bine sa te uiti, si (posibil, as zice chiar probabil) ai inceta sa scrii la comanda, ai baga si matale de seama ca asta e o miscare cat se poate de logica, naturala si benefica atat pt. PNTCD cat si pt. Romania in ansamblu.
Asta e bancul anului. Tu gandesti ce scrii?
Si-apoi, de ce muszai impreuna cu UDMR? Astia si-au cam atins obiectivele nu crezi? O parte sa fie socialisti, alta crestin-democrati, alta liberali. Asta ar trebui sa fie viitorul UDMR! Noi (PNTCD) de-asta i-am luat in coalitie in 1997, nu pentru ca sa aiba Verestoy Attila paduri de taiat in plus!
Din fericire, cat pot eu sa pricep, mai is oameni cu convingeri taraniste care dispun si de alte modalitati de exprimare, si care pricep ceva mai mult decat matale din cum se face politica. Oameni care au stat deoparte si nu s-au manifestat in ultimii ani pentru PNTCD tocma' din cauza politicii anacronice si contraproductive a partidului.
Una peste alta, mi se pare prima chestie pozitiva, de natura sa aduca iar PNTCD in actualitate, de la guvernul Ciorbea incoace.
Mda... new kid on the block...
In alta ordine de idei, si in alt registru (ca sa prieapa toata lumea, nu ironic, nu in gluma si fara injuraturi), uite matale ce zice judex, asta numa' in topicu' asta:
"Trebuie ca PDL sa ajute PNTCD sa revina in viata politica."
"Ambele [PDL si PNTCD] sunt partide de dreapta (PNL a devenit vasalul lui Iliescu si Nastase, lucru de netagaduit) si membre PPE. si, impreuna cu UDMR, trebuie sa blocheze stanga nereformista si desuata, reprezentata de adevaratul FSN, PSD+PNL."
Nu stiu despre alte chestii, da' se pare ca cel putin la partea cu ce face in momentul de fata PNTCD judex si cu mine gandim asemanator. Judex e inca mai radical ca mine - eu nu sunt de parere ca PDL e dator sa sustina PNTCD sa revina in viata politica, ci doar ca PNTCD face un lucu bun daca intra in parlament printr-o alianta cu PDL, si in consecinta e bine sa faca eforturi in sensul asta. Da' cred ca daca PDL totusi o face din proprie initiativa e bine atat pt. PNTCD cat si pt. tara asta in ansamblu.
In alta ordine de idei, da' neschimband registrul: daca tot faci referire la un comentariu, pe care nimeni nu se gandeste sa-l dezgroape de pe unde-o fi, citeaza. Mai ales cand il referi ca sa denigrezi alt comentariu. Mie cel putin asa mi se pare cinstit.
Si iar in alta ordine de idei, daca te uiti matale, in mod cu totul surprinzator, si la faza despre PNL judex si cu mine zicem cam la fel. Ceea ce mie imi aduce aminte de o vorba veche romaneasca: daca doi iti zic ca esti beat, du-te de te culca. (Mai ales ca-ti zic pe doua teme diferite).
OK este Crin Antonescu? Probabil ca v-ati dat insa seama ca PDL ,dupa ce s-a anuntat sprijinul PSD-Suceava-Botosani,Neamt,are sanse reale de a ajunge singur la putere si v-ati facut socoteala ca ar fi mai bine acum sa va dati cu ei,ca poate prindeti un osicior,cam asa cum a facut PC cu PSD.
Atunci cand PNTCD-ul, un partid cu o bogata traditie dar intr-o evidenta decadere in ultimii 10 ani, cu grave probleme de leadership (statutul de presedinte al lui Milut nu este clarificat juridic) si credibilitate, se aliaza (similar PC-ului) cu cine e mai puternic in acel moment si dispus sa ii primeasca…
Atunci cand PNL-ul ofera o mana de ajutor partidului istoric “frate”, oferind candidatii PNT electoratului sau ca si cum ar fi candidati proprii (in 2008 am refuzat sa mai votez cu PNL pt ca aveau un candidat PNT in circumscriptia mea)…
Atunci cand Crin Antonescu se arata dispus la o colaborare cu un partid adunat pentru a sustine la alegeri PDL-ul si pe Traian Basescu…
Atunci cand Milut afirma ca nu vrea sa ramana deoparte si sa ajunga la muzeul istoriei politicii romanesti (a se citi – vrem si noi mai des la TV, vrem in parlament, vrem la ciolan)…
Atunci cand Basescu & Co considera mai importante infimele procente ale PNTCD-ului in raport cu vointa majoritatii poporului care a spus NU! intrarii parlament a acestui partid la 3 runde de alegeri consecutive…
…atunci vin si ma intreb: nu este evidenta cardasenia politicienilor? Videanu merge in vizita la Vadim la birou. Becali ba se scuipa ba se pupa cu Vadim. PSD si PDL fac guverne impotriva firii. PNL colaboreaza cu colaboratorii PDL si Basescu. Oprescu si Basescu sunt “independenti”. PC face guvern cu PNL si PDL si apoi alianta electorala cu PSD. Basescu ii multumeste lui Tariceanu (adversar de moarte) pentru privatizarea de la Craiova.
Mai are rost sa ma duc sa votez? Si daca votez si daca nu votez tot EI vor iesi…Si apropo, pentru toti trepanatii care ar putea sustine asta, nu Antena3 si RealitateaTV m-au convins sa nu mai votez ci chiar politicienii.
Va ajunge la gunoiul politicii romanesti.
Acum se cred mari si tari, da' mai vedem noi .....
Eu cred ca amandoi sunt santajabili pentru vreo prostie facuta inainte si acum isi tradeaza propriul electorat de frica puscariei sau a rasului public.
Un oportunist mitoman!
privind situatia critica a organizatiei judetene a PNTCD Prahova in perioada 2007 - 2010
analiza - sinteza
From: Manist (manmihcop@yahoo.com) Sent:Tuesday, February 09, 2010 5:49:09 PMTo:
Catre:
- membrii PNTCD
- spre stiinta fruntasilor si veteranilor taranisti ai liniei politice demne Maniu-Mihalache-Coposu-Ratiu
Stimati Domni,
Cu permisiunea de cuviinta sunt obligat sa intervin pe langa dumneavoastra pentru o corecta informare cu privire la situatia critica a PNTCD, cazul concret studiat fiind organizatia PNTCD Prahova.
Motivele acestei interventii sunt generate de consecintele atacurilor sistematice pe care le-a intampinat organizatia in ultimii 5 ani din partea unor grupari ostile liniei politice a PNTCD, precum si de proasta reprezentativitate locala la care s-a ajuns prin eludarea prevederilor statutare, prin strategii si tehnici dolosive, care au scos partidul de pe prima scena politica.
Referitor la contributia si participarea unor membri ai PNTCD Prahova la ultima campanie electorala (prezidentiala), date informale pot fi prezentate si de la fostii taranisti, actuali membri si lideri ai PDL-Prahova, care cunosc foarte bine actiunile comune, coordonate pe zone, la care au participat efectiv si membrii PNTCD Prahova.
In contextul politic actual, ca urmare a rezultatului electoral s-a ajuns la invocarea unor pretentii “la deconcentrate” din partea unui grup restrans (de conducere!) al PNTCD local, care nu s-a implicat in nicio actiune politica si de campanie concreta.
Faptul ca s-a ajuns la discutarea unor situatii speculative intr-un cadru "reprezentativ" discutabil din partea unor "terti" (ca sa nu spun a unor smecheri lipsiti de bun-simt, nedemni) conduce la initierea unei analize de caz bine-fundamentate, in scopul adoptarii unor decizii pertinente, evitand aspectele de aparenta-speculativa.
Astfel, domnii Daniel Puiu Neagu, Cristian Andronic, Cos