UPDATE: Liderul PNTCD Marian Milut a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va crea o alianta politica alaturi de PD-L, cu candidat unic la presedintie. Alianta ar urma sa fie oficializata juridic pana la data de 12 octombrie, transmite NewsIn.

"Vom merge impreuna cu PD-L intr-o alianta politica cu candidat unic la functia de presedinte al Romaniei. Vom participa alaturi de PD-L la alianta formalizata juridic la viitoarele alegeri locale, parlamentare si europene, cu un singur obiectiv, castigarea alegerilor", a declarat Marian Milut.

Marian Milut: "Il invit sa ia cuvantul pe premierul si presedintele PD-L, Emil Bloc...Boc"

Congres cu emotii la Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD). Dupa ce a sustinut un discurs in fata membrilor partidului, presedintele formatiunii, Marian Petre Milut, l-a invitat la tribuna pe premierul Emil Boc. In atmosfera solemna a sedintei, liderul taranist s-a incurcat: "Il invit sa ia cuvantul pe premierul si presedintele PD-L, Emil Bloc...Boc", a declarat Milut, spre amuzamentul celor aflati in sala, scrie Mediafax.

La Congresul extraordinar care se desfasoara la Palatul Parlamentului au fost prezenti liderii PD-L Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, precum si presedintele PNL Crin Antonescu. Un eveniment in cadrul caruia se va stabili noua conducere a PNTCD si in care se asteapta reconfirmarea lui Marian Petre Milut in fruntea partidului. Tot sambata, formatiunea va decide pe cine va sustine la alegerile prezidentiale.

"Noi va trebui sa decidem daca ramanem deoparte de ceea ce inseamna politica adevarata, daca vrem sa ajungem la muzeul istoriei politicii romanesti", a declarat in discursul sau Marian Milut, precizand ca PNTCD trebuie sa faca "o buna alianta" cu PD-L, dar sa ramana deschis in acelasi timp pentru o colaborare cu PNL. "Trebuie sa stabilim un candidat unic la Presedintie si sa castigam alegerile impotriva stangii europene, care nu are solutii pentru aceasta criza economica", a continuat Milut.

Emil Boc: Va asteptam sa reveniti in Parlament

De cealalta parte, Emil Boc a transmis urmatorul mesaj: "va asteptam sa reveniti in Parlamentul Romaniei si, din acest punct de vedere, considerati-ne partenerii dumneavoastra pentru atingerea acestui obiectiv".

Crin Antonescu: PNL e deschis catre orice forma de parteneriat pragmatic

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a asigurat pe taranisti de "toata deschiderea" pentru crearea unui parteneriat. "Va sigur ca din partea PNL va exista toata deschiderea catre orice forma de parteneriat pragmatic putem sa gasim, si va asigur personal, ca un prieten de 20 de ani al acestui partid, ca si daca voi fi presedintele Romaniei, si daca voi continua sa fiu presedintele PNL, in mine veti avea intotdeauna un prieten si un om care va respecta cu adevarat. Dumnezeu sa va ajute de data asta intr-adevar!", a declarat Crin Antonescu.