Presedintele Traian Basescu i-a adresat ministrului Justitiei o cerere privind "declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Ovidiu Tiberiu Musetescu", fost ministru al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului in Guvernul Nastase, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Urmare a solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul prevederilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei si al prevederilor art. 12 si art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, avand în vedere Deciziile Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, publicata în Monitorul Oficial, partea I, nr. 547 din 10 august 2007 si nr. 1133 din 27 noiembrie 2007, publicata în Monitorul Oficial, partea I, 851 din 12 decembrie 2007, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a adresat vineri, 11 septembrie 2009, ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Marian Predoiu, cererea privind declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a domnului Ovidiu Tiberiu Musetescu, fost ministru al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Pe 29 iunie, procurorul general Codruta Kovesi i-a cerut sefului statului declansarea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Ovidiu Musetescu in dosarul referitor la privatizarea Alro Slatina si Alprom SA.

Potrivit Mediafax, procurorii sustin ca Ovidiu Musetescu s-ar face vinovat de abuz in serviciu si stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea comerciala reala a bunurilor apartinand firmelor la care statul este actionar. Cea de-a doua fapta ar fi fost comisa de Musetescu in cazul actiunii de privatizare a SC Alro SA Slatina si SC Alprom SA.

Potrivit procurorilor, "in cauza exista indicii ca subevaluarea pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati s-a realizat, in lipsa unui mediu concurential, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenta si acordarea dreptului de blocaj actionarului minoritar".

Grupul Marco International a devenit actionar majoritar la Alro Slatina in 2002, cand a achizitionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din actiuni. Contractul a fost semnat de presedintele de atunci al Autoritatii, Ovidiu Musetescu.