Deputatii din Comisia Udrea au decis ca raportul final al anchetei sa contina un punct distinct in care sa se ceara inceperea urmaririi penale in cazul ministrului PDL al Turismului, pentru incalcarea Legii raspunderii ministeriale, a Constitutiei si a Regulamentului Camerei, a anuntat marti liberalul Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Orban a precizat ca decizia Comisiei a fost luata cu unanimitate de voturi.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a amanat pentru miercuri discutarea sesizarii ministrului Turismului, Elena Udrea, care reclama conducerii Camerei "incompatibilitatea" si "comportamentul abuziv" al unor membri din Comisia parlamentara de ancheta in cazul sau.

Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau (PDL), a declarat, luni, ca discutia pe tema sesizarii facuta de Elena Udrea a fost amanata la propunerea liberalului Bogdan Olteanu.

Potrivit lui Pardau, sesizarea ministrului Turismului se refera la "incompatibilitatea unor membri" din comisia de ancheta, la "blocajul generat de lipsa regulamentului de functionare" al acestei comisii si la "comportamentul abuziv" al unor deputati din comisie.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost invitata de doua ori la comisia parlamentara de ancheta, care verifica legalitatea modului in care au fost cheltuiti banii publici alocati acestui minister.

Udrea s-a prezentat de fiecare data pentru a critica dur componenta comisiei, acuzand deputatii ca doresc sa-i fabrice un dosar penal.

Elena Udrea a plecat de la comisie, fara a participa la audieri sau a raspunde la intrebarile deputatilor, dupa ce a sustinut ca aceasta comisie este ilegala.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Udrea a fost infiintata printr-o decizie a Camerei deputatilor, la propunerea PNL si a PSD, deputatii PDL refuzand sa faca parte din aceasta comisie.