Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara intr-un interviu pentru Impactnews.ro ca nu stie daca ar mai candida o data la Presedintie: "E greu sa spui ce-ar fi daca ar fi. Am aproape 80 de ani si daca la 60 si la 70 alergam precum carlanul, acum nu-mi mai pot permite o campanie electorala". Iliescu a mai spus ca inca cinci ani cu Traian Basescu ar fi o "catastrofa": "Basescu nu e om politic, necum om de stat".

Fragmente din interviu:

Cum ati caracteriza mandatul lui Traian Basescu?

- Prost. Traian Basescu nu corespunde statutului functiei. El s-a angajat pentru o anumita functie bine definita in Constitutie. Ar fi trebuit sa fie factor de dialog si echilibru. Din acest punct de vedere au fost 5 ani pierduti pentru Romania. In loc sa fie factor de echilibru a fost factor de dezechilibru, in loc sa fie factor de dialog, a fost un factor de alimentare a starilor conflictuale. Este un om conflictual, care nu stie sa asculte. El nu are nici calitatea de om politic. Un om politic trebuie sa fie aplicat spre parerile altora, sa fie factor de dialog. El nu e nici om politic, necum un om de stat, care trebuie sa fie ceva mai mult. Acest lucru ne costa si in plan intern si in plan extern, unde ne-am izolat. Trebuie sa curmam aceasta experienta si sa aducem un om mai normal in fruntea statului. Indiferent cine va fi acela, va fi de preferat unui om lipsit de simtul masurii si responsabilitatii fata de tara.

- Cum ar fi inca 5 ani cu Traian Basescu?

- O catastrofa. S-ar adanci toate astea.

..................................................................

- Intre candidatul Sorin Oprescu si candidatul Mircea Geoana pe cine ati vota?

- Eu sunt membru al PSD-ului. PSD are desemnat un candidat propriu. Deci sunt alaturi de partid.

- Credeti ca o candidatura a lui Oprescu va afecta voturile lui Geoana?

- Nu prea cred. Se reflecta si in sondaje. E adevarat exista un numar de votanti ai PSD care sunt dezamagiti si ar putea migra catre Sorin Oprescu, dar cred ca Oprescu ar putea sa aiba importanta si pentru alti votanti, care altfel n-ar participa la vot. Nu cred ca e foarta importanta influenta lui asupra votantilor traditionali ai PSD.