Principele Radu Duda, retras saptamana trecuta din cursa prezidentiala, face un apel catre romani sa sprijine in continuare, prin donatii online, actiunile sale publice, care, potrivit insemnarilor de pe blogul sau personal, sunt "necesare pentru consolidarea Romaniei si interesele ei fundamentale". In acest sens, principele isi propune sa intreprinda deplasari in SUA, Asia sau America Latina.

"Retras oficial din campanie, Radu Duda nu a anuntat, inca, public, la ce cifra s-au ridicat fondurile donate pentru candidatura sa, in contul special deschis acum cateva saptamani si cum au fost cheltuite acestea. In schimb, principele face un apel catre romani sa continue donatiile catre persoana sa. Banii, spune acesta, vor fi utilizati pentru continuarea proiectelor sociale, culturale si educationale patronate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Despre ce proiecte e vorba ne spune tot el: un mega-turneu care sa includa vizitarea tuturor statelor americane, si care, evident, reclama multe fonduri", semnaleaza site-ul inpolitics.ro.

"Vom continua “The Friendship Tour”, un proiect inspirat de actiunea Reginei Maria, in statele care compun SUA. Vom extinde, insa, actiunea in tot nordul continentului american si, pe urma, vom incerca sa fim prezenti, sustinand interesele fundamentale ale Romaniei si in spatii importante, influente si prospere din Asia ori America Latina. Pe situl meu, www.princeradu.ro, voi continua sa primesc, de aici incolo, mesaje de sustinere si donatii online. Ele vor fi, desigur, de mare folos pentru actiunile noastre (n.r. ale Casei Regale) publice viitoare", noteaza Principele Radu Duda pe blog.

Principele Radu: Am oprit campania pentru ca nu am avut posibilitatea de a o continua

De asemenea, in privinta deciziei sale de a se retrage din cursa prezidentiala, Principele Radu precizeaza ca a hotarat sa opreasca campania pentru ca "nu mai avea niciun mijloc sa continue", si nu pentru ca ar fi fost creditat cu putine sanse.

"Am citit in mai multe dintre comentariile primite in ultimele zile ideea ca as fi oprit campania fiindca am inteles ca nu voi castiga alegerile. Este complet fals. Intentia de vot in favoarea mea putea urca pana la 29%, daca actiunea mea publica ar fi putut sa se desfasoare in conditii normale. Acest procentaj a fost masurat cu profesionalism si competenta de Gallup", sustine fostul candidat la Presedintie.

"Am hotarat sa opresc campania pentru ca nu am avut posibilitatea de a o continua. Nu mi-a lipsit nici mie, nici putinilor mei colaboratori increderea, speranta si curajul. Ne-am oprit fiindca nu mai aveam NICI un mijloc sa continuam", subliniaza principele.