Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a calificat drept "amuzant" apelul "la intelepciune si responsabilitate", lansat duminica de presedintele Traian Basescu si adresat partidelor care compun coalitia de guvernare. La sfarsitul saptamanii trecute, lideri ai PSD si PDL s-au atacat in mai multe declaratii de presa, in discursuri tinute la scolile de vara ale celor doua partide.

Seful statului a spus duminica ca spirala atacurilor reciproce poate afecta grav actul de guvernare prin blocarea comunicarii intre cele doua formatiuni politice.

"Presedintele Romaniei le solicita celor doua partide sa puna in centrul actiunii lor problemele reale ale cetatenilor si mai putin pregatirile pentru campania electorala. Presedintele reaminteste ca aceasta coalitie care grupeaza partide cu orientari doctrinare diferite a fost formata pentru doua obiective majore: adoptarea masurilor de reforma de care Romania are nevoie si diminuarea efectelor crizei economice", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Adrian Nastase, a declarat, duminica, la scoala de vara a PSD, ca i se pare jenant cand il aude pe premierul Emil Boc, comparat cu Stefan cel Mare sau cu Muc cel Mic – cum ar sugera unii – vorbind despre reforma statului.

Liderii celor doua partide aflate la guvernare si-au impartit replici ironice si diverse porecle, printre care "Regina salvamarilor" (Elena Udrea), sau "Muc cel Mic" (Emil Boc).

Mai tarziu, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca nu a apucat sa-i "faca nimic" Elenei Udrea, dar "nu e timpul pierdut", el precizand ca Traian Basescu "se duce" din punct de vedere "biologic", iar Udrea ar avea, astfel, o sansa.