Adrian Nastase, a declarat, duminica, la scoala de vara a TSD, ca i se pare jenant cand il aude pe premierul Emil Boc, comparat cu Stefan cel Mare, sau cu Muc cel Mic – cum ar sugera unii – vorbind despre reforma statului.

"Mi se pare jenant sa il aud pe Emil Boc comparat cu Stefan cel Mare– unii ar fi sugerat mai curand denumirea de Muc cel Mic – vorbind despre reforma statului. In realitate este vorba despre o actiune politica in sprijinul campaniei electorale a lui Traian Basescu. Oare aceasta este sarcina noastra la guvernare: sa-l ajutam pe Traian Basescu sa castige inca un mandat?", a spus Nastase, citat de Mediafax.

"Reforma statului pentru Emil Boc inseamna un stat in care Parlamentul nu mai are niciun rol, in care Justitia nu se mai justifica. Romania este intr-unul dintre punctele dintre cele mai delicate ale istoriei", a adaugat Nastase.

El a aratat ca statul roman este mai vulnerabil decat oricand, exemplificand astfel cu ceea ce s-a intamplat la Odorheiul Secuiesc, sambata.

"Ceea ce s-a intamplat ieri este cea mai buna dovada ca statul roman este acum din nou vulnerabil. Ungurii revizionisti si extremisti intotdeauna au actionat – si pot sa dau exemple din perioada cand eram ministru de externe, sau mai tarziu, cand au simtit ca statul este slab", a spus Nastase.

El a adaugat ca Romania va fi intr-o situatie dezastruoasa din punct de vedere economic si al institutiilor democratice, daca Traian Basescu va castiga un nou mandat.