Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata la Realitatea Tv ca legea unica de salarizare este un fel de salata bouef si este facuta intr-un moment extrem de prost "pentru ca suntem intr-o perioada de criza". Tariceanu s-a referit si la evolutia cursului valutar, la imprumutul la FMI, dar si la candidatura sa la prezidentiale.

Fostul premier a mai declarat sambata ca PNL nu exclude o revenire la guvernare, dupa alegerile prezidentiale, dar ca sunt cateva chestiuni care nu pot fi negociate, cum ar fi nivelul TVA si structura Parlamentului.

"In momentul in care a fost Congresul PNL a trebuit fara indoiala sa imi declar un angajament si as fi candidat fara niciun fel de ezitare la alegerile prezidentiale. Astazi, lucrurile s-au schimbat. Eu cred ca as fi avut un avantaj, acela de a-l cunoaste foarte bine pe Basescu cu toate ca nu-l cunosti niciodata suficient de bine", a subliniat Tariceanu.

In februarie 2009, presedintele pe atunci al PNL, Calin Popescu Tariceanu, declara ca are in vedere o posibila candidatura, tinand cont de calitatea sa de presedinte al PNL.

Potrivit unui sondaj Insomar, publicat in urma cu 6 luni, Calin Popescu Tariceanu ar fi primit 3% din optiunile electoratului. Traian Basescu ar fi obtinut 59% din sufragii. Pe locul doi se afla Mircea Geoana, cu 13 procente, iar pe locul trei, actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu cu 8%.

Declaratii Calin Popescu Tariceanu:

  • imprumutul de la FMI pana in momentul de fata nu si-a produs nici un efect
  • daca criza continua, probabil ca leul va cadea destul de mult
  • exista rapoarte ale unor banci straine care vedeau un leu destul de puternic
  • Crin Antonescu are o sansa si mai mare daca intra Oprescu in cursa pentru prezidentiale
  • as fi candidat la prezidentiale pentru ca am avantajul de a-l cunoaste foarte bine pe Basescu

Fostul premier a atras atentia si in luna august ca "prin acordul cu FMI, Guvernul Boc-Basescu (cu sprijinul lui Mircea Geoana) a vandut Romania pentru un an electoral de liniste. Costul pentru Romania va fi ani de indatorare si degringolada economica, mult timp dupa ce restul statelor europene isi vor fi revenit din criza", scria Tariceanu pe blogul personal.