Unul dintre liderii importanti ai PSD a declarat pentru HotNews.ro sub anonimat ca partidul e convins ca va pierde Ministerul de Interne, care va trece la PDL. El sustine ca, in aceasta situatie, PSD va iesi de la guvernare, intrucit ar fi vorba de "o incalcare grava a protocolului Coalitiei" si ca, mai mult, va organiza mitinguri masive in Bucuresti.

De altfel, Ministerul de Interne a fost una din temele importante discutate de conducerea PSD strinsa joi la Calinesti. Mircea Geoana declarase la inceputul sedintei ca "Basescu e interesat sa puna mina nu doar pe pirghii economice, ci si pe pirghii de forta din zona Ministerului de Interne, pentru a vicia rezultatul votului".

Liderilor PSD nu pare sa le fie clar inca cum vor pierde Ministerul de Interne. Ei vad insa mai multe scenarii posibile:

- comasarea MAI cu Ministerul Dezvoltarii, condus de Vasile Blaga

- demiterea lui Dan Nica si inlocuirea lui cu un PDL-ist

- varianta maximala: demiterea intregului guvern Boc si inlocuirea lui cu un cabinet de tehnocrati, in fruntea caruia o vad pe Alexandra Gatej, consilier prezidential

Pensiunea PSD de la Calinesti
Pensiunea PSD de la Calinesti
Foto: Hotnews
"Depinde cit de nebun e Basescu", a spus liderul PSD, referindu-se la modul in care PSD ar urma sa piarda Internele.

Totusi, varianta iesirii de la guvernare pare sa fie in acest moment ultima solutie si solutia pe care n-o mai doreste nimeni acum in PSD. De exemplu, Adrian Nastase, unul dintre sustinatorii infocati ai iesirii PSD de la guvernare, declara in cursul diminetii de joi, inainte de intrunirea de la Calinesti, ca discuţia despre cine pe cine scoate de la guvernare "pare copilărească".

Impotriva iesirii de la guvernare s-ar fi pronuntat joi, in timpul sedintei, inclusiv Ion Iliescu.

Despre iesirea de la Guvernare a vorbit public de aceasta data inclusiv Marian Vanghelie. "Nu doar daca vom pierde MAI, ci oricare alt minister" ar fi o incalcare a protocolului Coalitiei, a spus Vanghelie.

Intrebat de HotNews.ro despre posibilitatea de a fi inlaturat de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, Dan Nica nu a dorit sa faca nici un comentariu.

Intrunirea PSD, printre lanuri de porumb
Intrunirea PSD, printre lanuri de porumb
Foto: Hotnews

Lucrarile sedintei PSD de la Calinesti - Arges continuau si la ora 18:45, dupa aproape noua ore de la debut, intr-o atmosfera incordata. De-a lungul celor noua ore, doar Mircea Geoana si Ecaterina Andronescu au iesit la declaratii de presa, iar citiva lideri au parasit Calinestiul in jurul orei 16:00.