Liderii Partidului Social Democrat se intalnesc, joi, la Calinesti (jud. Arges) in sedinta Comitetului Executiv. Social-democratii vor aborda problema relatiei cu partenerii coalitiei de guvernamant din PD-L. Unii dintre liderii PSD au cerut iesirea formatiunii de la guvernare.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca "nu intelege aceasta graba, aceasta presiune" legata de asumarea raspunderii Guvernului. El a precizat ca unii dintre liderii PSD din teritoriu "au dreptate" atunci cand isi exprima opiniile diferite in legatura cu aceasta chestiune. "PSD este un partid politic responsabil, nu se poate alinia la niste capricii", a adaugat Iliescu.

La randul sau, Adrian Nastase a afirmat ca discutia este mai large si trebuie "gestionata cu intelepciune".

"Toate aceste anunturi, cu cine scoate pe cine de la guvernare par deplasate acum", a spus presedintele Consiliului national PSD, adaugand ca "aceasta discutie, purtata cu 80 de zile inainte de alegeri, pare copilareasca".

Referitor la asumarea raspunderii, Nastase a declarat ca este mai important sa vedem care este "substanta legilor" in discutie, nu "formele de ambitie si orgoliu" cu "legi facute pe genunchi".

"Riscam sa bandajam niste rani care nu se cicatrizeaza si sa descoperim ca, de fapt, adevarata criza in economie va incepe la 1 ianuarie", a adaugat Nastase. "Asumarea raspunderii nu se decide de permier, ci de catre Guvern", a incheiat liderul social-democrat.

Reuniunea PSD vine la o zi dupa ce Guvernul a decis sa-si asume raspunderea in Parlament pe legile privind salarizarea bugetarilor, restructurarea agentiilor guvernamentale si reforma educatiei.