Principele Radu Duda s-a retras miercuri din cursa prezidentiala: "Dupa un efort entuziast si neobosit, anunt retragerea mea din cursa pentru Presedintie, cu parere de rau, dar cu speranta pentru viitor", anunta pe blogul lui principele Radu.

"Odata cu iesirea mea din cursa, de aici incolo, campania prezidentiala nu va mai fi o lupta electorala, ci o lupta intre clanuri", continua Duda.

"Presedintele actual a inceput privatizarea Statului roman. Presedintele viitor va continua privatizarea", se mai arata in anunt.

In 9 aprilie, principele Radu Duda declara cu ocazia anuntarii oficiale a candidaturii sale la presedintie, ca un independent ofera garantia exercitarii mandatului de sef al statului intr-un mod "nealterat" de posibile interese ale partidului din care provine. "Candidatura unui independent la presedintie este garantia exercitarii nealterate a mandatului ... un presedinte de partid va fi intotdeauna aservit partidului sau, va urmari interesele partidului sau", a adaugat principele.

Principele se adreseaza si Regelui Mihai in mesajul sau.

"Majestatea Voastra, ati asteptat mai bine de saizeci de ani ca Europa, apoi Romania, sa-si vina in fire. Binecuvantarea pe care mi-ati dat-o sa candidez este cel mai frumos semn de incredere pe care l-am primit in viata mea. Prin ea, mi-ati dat o sansa sa fiu cu adevarat util tarii. Va trebui, cred, sa mai asteptati. Chiriasii istoriei sunt la locul lor, neclintiti", spune Principele Radu.

El apreciaza totodata ca Romania anului 2010 va fi o tara "cu sute de mii de tineri care nu inteleg ce inseamna ingenuncherea identitara sau ideologica, actiunea securista ori cumpararea inteligentei", o tara cu "milioane de romani care domiciliaza temporar in Europa occidentala si care au scapat de cercul vicios al puterii personale de la Bucuresti".

"Romania profunda de astazi cunoaste proiectul meu prezidential si are, in buna parte, sentimentul ca avem nevoie de o altfel de tara, de un altfel de stat, de altfel de institutii. De etica si profesionalism. Principesa si cu mine va asteptam pe toti cei care credeti ca Romania merita sa aiba un stat respectabil, institutii profesioniste, mandrie si etica, sa ne construim, in anii care vor urma, Romania Altfel", se arata in finalul anuntului.