"La partid ne injuram, iar la Guvern ne pupam", este caracterizarea pe care o face ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, actualei coalitii de guvernamant. Victor Ponta a afirmat, la RFI, ca este nevoie de "mai multa eficienta si seriozitate" in coalitie.

"E greu, va spun sincer, nu numai din afara si dinauntru e greu pentru cei dintre noi care nu suntem neaparat obisnuiti cu stilul asta in care la partid ne injuram, la Guvern ne pupam. E dificil, dar nu stiu, poate ca sunt eu dintr-o alta generatie si nu inteleg politica exact in felul asta, poate ca asa trebuie facuta", a afirmat Ponta.

Ponta mai spune ca asteapta cu nerabdare alegerile prezidentiale, pentru ca relatia dintre PSD si PDL sa se mai tempereze si sa se faca "mai multa treaba, negandind mereu ca peste trei luni, peste sase luni sunt alegeri. In ultimii trei ani am avut cinci sau sase randuri de alegeri daca nu ma insel si din pacate politica sau mai bine zis administratie, treaba cum spune romanul s-a facut destul de putin si totul cu gandul la alegeri".

"Eu mi-as dori sa fie mai multa eficienta si mai multa seriozitate, pentru ca, pana la urma, nu poti sa-i acuzi nici pe Traian Basescu, nici pe Mircea Geoana ca se gandesc la scrutinul care va avea loc pe 22 noiembrie, peste doua luni si jumatate, nu ?", a adaugat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai afirmat ca PSD nu va vota o eventuala motiune de cenzura initiata de PNL, social-democratii neputand vota "o motiune impotriva Guvernului din care fac parte".