Actuala criza economica nu va fi rezolvata atat timp cat controlul Guvernului apartine lui Traian Basescu, grupului de profitori asociati lui, a declarat luni presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Romania este in fata unei crize economice mai severe decat cea 1999-2000. Criza nu poate fi rezolvata atat timp cat controlul Guvernului nu apartine celor doua partide membre ale coalitiei de guvernare si coalitiei, ci lui Traian Basescu si unui mic grup de profitori asociati lui si sustinuti din inertie de PDL", a spus Geoana, citat de Mediafax.

Liderul PSD a sustinut ca pozitia PSD in cadrul guvernarii este una "ingrata" si a precizat ca cel mai simplu mod de a iesi din criza este ca la finalul anului 2009 "regimul Basescu-Boc" sa nu mai guverneze Romania.

"Criza economica a avut un detonator din strainatate, dar crizele structurale sunt aici, acasa. Cat timp Traian Basescu va fi presedintele Romaniei, va fi in continuare criza politica, criza de solutii si ne vom scufunda intr-un trecut de care vrem sa ne despartim", a mai afirmat Geoana.