Liderul PNL Crin Antonescu a anuntat duminica ca va demisiona din functia de vicepresedinte al Senatului pe perioada campaniei electorale, motivand ca nu va avea timp sa se ocupe de problemele specifice postului din Senat. Acesta a precizat ca isi va depune mandatul la inceputul sesiunii parlamentare.

  • 'Voi renunta la functia de vicepresedinte al Senatului, pentru ca in calitate de candidat la Presedintia Romaniei nu pot sa ma ocup si de aceasta functie.
  • Nici nu vreau sa fiu acuzat ca folosesc resursele logistice ale Senatului in campania electorala. De altfel, nici nu am folosit-o, nici macar masina in deplasarile electorale.
  • Nu voi participa la nicio intrunire organizata din bani publici, desi ar fi distractiv daca as avea doua oi, ar fi distractiv sa mi le tunda Traian Basescu.

Crin Antonescu, aflat duminica la Piatra Neamt, a comentat apoi afirmatia vicepresedintelui PDL Gheorge Stefan (fost lider al liberalilor nemteni, n.r.), care a zis ca "datorita domnului Traian Basescu PNL a fost la guvernare si acum nu e moral sa-l critice, nici pe el, nici pe familia dansului", relateaza NewsIn.

  • "Sa fie foarte clar, domnul Traian Basescu nu a gasit PNL-ul in Cismigiu si l-a dus la guvernare. PNL s-a batut pentru ca domnul Traian Basescu sa iasa presedinte si am avut o intelegere cu PD-ul, daca ei dau presedintele, noi sa dam primul ministru".