Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Bailesti, Dolj, ca va da un raspuns legat de scandalul in care a aparut numele fratelui sau, intr-o declaratie publica, atunci cand va avea "o explicatie", transmite NewsIn. "Nu raspund in strada. Am promis ca voi face o declaratie publica cand voi avea o explicatie", a spus Basescu.

Intrebat daca evita sa faca declaratii in teritoriu pe acest subiect si prefera sa le faca la Bucuresti, seful statului a adaugat:

  • "Eu fac declaratii romanilor. Deci, sa ne intelegem. Am promis ca voi face o declaratie publica. Am obligatia sa am o explicatie fata de romani, dar la momentul potrivit".

Administratia Prezidentiala a transmis, joi, precizari pe tema "speculatiilor privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste", potrivit carora unii politicieni si persoane asociate acestora "desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului".

  • "Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca institutiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care tin de siguranta nationala. Seful statului a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile. Presedintele Romaniei va explica la momentul oportun ce se afla in spatele manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului", se preciza in comunicatul transmis de Presedintie.