Politicienii care fac promisiuni in campania electorala fara sa le indeplineasca dupa ce sunt alesi ar trebui sanctionati fie cu amenda, fie cu inchisoarea, este de parere deputatul PDL Mircea Giurgiu, care intentioneaza sa depuna, la inceputul sesiunii parlamentare, un proiect de lege care vizeaza modificarea Codului Penal in acest sens, potrivit Mediafax.

  • Deputatul considera ca aceasta masura este necesara, in conditiile in care, in orice campanie electorala, "un politician poate promite orice pentru a fi ales, fara sa se tina, ulterior, de cuvant. In Codul Penal se va introduce un articol nou, legat de minciuna in campania electorala, care prevede ca inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul campaniei electorale, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi ales un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la patru ani sau cu amenda de la 1.000 la 5.000 de lei".

Mircea Giurgiu a adaugat ca un politician care ar suferi o astfel de condamnare nu va mai avea dreptul de a candida pentru un nou mandat.

  • "Consider ca, la 20 de ani de la Revolutie, politicienii ar trebui sa fie responsabili fata de tot ceea ce declara. Trebui sa mergem mai departe prin incriminarea oricarei forme de minciuna, inclusiv cea electorala", a incheiat Mircea Giurgiu.