Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat miercuri ca niciunul dintre reprezentantii Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile din Comisia de ancheta in cazul Elena Udrea, iar Ministerul nu a trimis nici jumatate din documentele solicitate de parlamentari.

"Toti cei chemati miercuri la audieri sunt angajati ai Ministerului Turismului, sunt platiti din bani publici si, ca orice cetatean roman, au obligatia de a respecta legile in vigoare", a declarat deputatul PSD, potrivit NewsIn.

Banicioiu a propus reinnoirea invitatiilor pentru reprezentantii ministerului, dar membrii Comisiei au decis sa nu-i mai invite la audieri. "Deja au fost citati de trei ori, nu cred ca este cazul sa revenim. Vor raspunde cum este firesc pentru acest lucru in conformitate cu legile in vigoare", a replicat deputatul PNL Diana Tusa.

"MT nu a trimis nici jumatate din documentele solicitate"

Pe de alta parte, Nicoale Banicioiu a reinnoit apelul catre Ministerul Turismului sa prezinte documentele solicitate si sa respecte legislatia in vigoare, comentand ca din actele furnizate Comisiei lipsesc "mai mult de jumatate din documente".

In privinta demersului ministrului Elena Udrea, de a prezenta o serie de documente la grupul parlamentar al PDL pentru a fi studiate de public, Banicioiu a sustinut ca orice document trebuie sa respecte corespondenta oficiala, iar, daca Ministerul doreste sa trimita documente Comisiei, trebuie s-o faca prin registratura Camerei.

"Evident ca si Elena Udrea si juristii stiu ca orice alt document expus in orice alt spatiu public, piata Matache sau curtea PDL, nu poate fi luat in considerare, avand in vedere ca nu are caracter oficial. Banuiesc ca cei de la minister vor dovedi buna credinta si vor trimite documentele cat mai curand", a sustinut deputatul PSD.

Elena Udrea a cerut in scris recuzarea membrilor Comisiei de ancheta

Membrii Comisiei au primit o sesizare semnata de ministrul Turismului, Elena Udrea, in care se arata "anumite aspecte care fac improprie orice cercetare in acest caz":

  • incompatibilitatea unor membri ai Comisiei "generata de dubla calitate si de antepronuntare" (referindu-se la faptul ca membrii Comisiei sunt si cei care au solicitat infiintarea acesteia);
  • "blocajul generat de lipsa regulamentului Comisiei si de necompunerea regulamentara a Comisiei";
  • vacanta unor posturi de membri in cadrul Comisiei;
  • "comportamentul abuziv al biroului Comisiei si al altor membri ai acestei Comisii".

"Va solicit sa luati masurile legale in vederea remedierii aspectelor pe care le-am sesizat si sa-mi comunicati masurile dispuse intr-un termen rezonabil de sapte zile calendaristice. Lipsa remedierii tuturor aspectelor semnalate anterior si necomunicarea acestora in termen de sapte zile calendaristice de la data depunerii o consideram nerezolvarea sesizarii, urmand a continua demersurile puse la dispozitie de prevederile legale", conchide Elena Udrea, invocand mai multe articole din regulamentul Camerei Deputatilor.

In sesizarea semnata de ministrul Turismului, numele presedintelui Comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban, este scris de cateva ori gresit - Ludovic Organ.