"Este inacceptabil ca batalia politica sa se poarte cu mijloace precum intoxicarea, minciuna sau speculatiile fara legatura cu realitatea. Atacurile la adresa presedintelui Romaniei vor continua", se arata intr-o precizare transmisa luni NewsIn de purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan.

Reactia Administratiei Prezidentiale vine dupa ce jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris luni, pe blogul personal, ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

  • Potrivit lui Rosca Stanescu, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie.
  • Jurnalistul mai afirma ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre DNA si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) in acest caz.
  • Rosca Stanescu sustine ca presedintele Romaniei ar fi cerut suspendarea din functie a tuturor directorilor DGIPI si ar fi dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban. De fapt, SRS sustine ca adevaratul motiv pentru care seful statului a facut acest lucru ar fi fost camuflat de arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu. Astfel, sustine SRS, scopul ar fi fost preluarea arhivei curente de la Diviziunea Tehnica - interceptari - de la Diviziunea de Informatii si de la Diviziunea de Filaj, pentru recuperarea tuturor documentelor, interceptarilor si stenogramelor in care apare numele lui Mircea Basescu.
  • De asemenea, Rosca Stanescu afirma ca, sub pretextul scandalului Ciorogarla, serviciul secret ale Armatei si directiile legate de acesta au fost "decimate".

Jurnalistul sustine ca isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru dezvaluirile legate de acest caz.

  • "Evident sunt acoperit cu toate dovezile necesare pentru a-mi sustine afirmatiile. In esenta, va pot raspunde ca urmele pe care le-a lasat activitatea din acest grup infractional a domnului Mircea Basescu se gasesc in stenograme, se gasesc in rapoarte, se gasesc in convorbiri telefonice si se gasesc in conturi. Asta e ceea ce va pot spune pentru moment. Exista toate probele necesare si, in patru cuvinte, va asigur ca mortul se afla in dulap si va iesi din dulap. Toate materialele amplului material pe care l-am postat astazi pe site vor aparea in zilele urmatoare", a afirmat Rosca Stanescu intr-o emisiune la Realitatea TV.