Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat duminica ca o parte din liderii importanti ai PSD nu sunt in actul de guvernare si joaca rolul de opozitie, transmite Mediafax. Liderul democrat-liberal s-a declarat convins ca social-democratii nu vor depune o motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi va asuma, la 2 septembrie, raspunderea pe mai multe pachete de legi.

Videanu a declarat ca "exista o colaborare buna cu PSD in ceea ce inseamna atingerea obiectivelor din programul de guvernare", adaugand insa ca "din pacate, in unele domenii mergem cu frana de mana trasa, pentru ca o parte din liderii importanti ai PSD nu sunt in actul de guvernare si joaca rolul de opozitie la aceasta guvernare".

Liderul PD-L a afirmat ca "in varful piramidei celor care joaca acest rol este, evident, domnul Mircea Geoana, care a si intrat in campanie electorala, incercand sa-si materializeze, in beneficiul propriu, acest rol de purtator de mesaje de opozitie".

Videanu crede, de asemenea, ca social-democratii nu vor depune o motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi va asuma, la 2 septembrie, raspunderea pe mai multe pachete de legi.

"Daca PSD nu va sustine pachetul de legi pe care primul-ministru isi va asuma raspunderea in Parlament, au posibilitatea sa depuna motiune de cenzura si Guvernul sa pice. (...) Nu cred insa ca PSD va depune motiune de cenzura. Este, plastic vorbind, un joc de glezne pe care il fac in momentul de fata, pentru ca nu au niciun fel de argumentatie publica", a spus liderul PD-L.

La finalul discutiilor cu reprezentantii FMI din urma cu cateva saptamani, premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul isi va asuma pe 2 septembrie raspunderea pe proiectul legii salarizarii unice, restructurarea agentiilor guvernamentale, proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiilor cu salariile la stat, pe legile educatiei.