Ministrul Turismului Elena Udrea a parasit joi lucrarile Comisiei de ancheta, fara a sta la audieri, dupa ce a cerut schimbarea componentei forului parlamentar. In cursul diminetii, ministrul a depus la Parchetul General plangeri penale impotriva a cinci membri ai Comisiei, care apar in inregistrarea difuzata de presa. "Daca cei cinci vor fi inlocuiti de partidele lor sau vor demisiona din Comisie, ma voi prezenta la audieri", a declarat Udrea.

Desi anuntase anterior ca nu va da curs invitatiei la audieri, cat timp Comisia isi va pastra actuala componenta, Udrea a ajuns joi, in jurul orei 11:00, la audierile forului parlamentar. Ministrul Turismului a stat la Comisia de ancheta aproximativ 15 de minute.

  • "M-am prezentat la aceasta comisie din respect pentru institutiile statului"
  • "Accept controlul unei comisii asupra Ministerului Turismului, nu accept in schimb ca din aceasta comisie parlamentara sa faca parte cei care s-au decredibilizat prin inregistrarile care au aratat nu numai dovada unui comportament abuziv, ci si ilegal"
  • "Am venit sa va privesc in ochi si sa va spun ca atat timp cat din Comisie vor face parte cei care au actionat abuziv si ilegal, incercand sa-mi fabrice un dosar penal, nu voi putea sa cred in impartialitatea si corectitudinea acestei comisii de ancheta"
  • "Ca orice cetatean, am dreptul sa recuz membrii acestei Comisii, care are atributii de instanta. Recuz membrii Comisiei care au aparut in inregistrarile prin care se dovedeste, fara putinta de tagada, ca impotriva mea, de cativa membri ai Comisiei, se pune la cale un complot, fabricarea unui dosar penal"
  • "Cred ca in acest context, domnule presedinte si stimati membri ai Comisiei, ar trebui sa va dati demisia din acesta Comisie si astept si un gest de onoare sa va dati demisia din Parlamentul Romaniei"
  • "Daca cei cinci membri vor fi inlocuiti de partidele lor sau vor demisiona din Comisie, ma voi prezenta la audieri", a declarat Udrea, la iesirea de la Comisie.

Ministrul Turismului Elena Udrea a depus in cursul diminetii de joi, la Parchetul General, plangeri penale impotriva celor cinci membri ai Comisiei parlametare de ancheta, care apar in inregistrarea difuzata de presa.

  • "Am depus o plangere in calitate de cetatean, inainte de a fi ministru, impotriva celor cinci membri ai Comisiei: Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile, Dumitru Chirita si Taga Claudiu, care au participat la complotul dezvaluit de mass-media zilele trecute"
  • "I-am acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanei, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, marturie mincinoasa, santaj"
  • "Sunt gata sa ma prezint in fata unei comisii, chiar PNL-PSD, atat timp cat din aceasta comisie nu fac parte cei care s-au compromis, cei care au aratat ca actioneaza abuziv si ilegal impotriva mea"
  • "Nu cred ca aceasta comisie mai are competenta sa audieze un ministru"