Un inginer de culoare originar din Congo, a fost ales, luni seara, in functia de vicepresedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Cluj-Napoca, informeaza Mediafax. Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, care a fost primit in partid cu doar doua luni in urma, a devenit astfel unul dintre cei cinci vicepresedinti ai TSD Cluj-Napoca.

"Alegerea ca vicepresedinte al TSD Cluj-Napoca este un prim pas in cariera mea politica. Eu as vrea sa ma ocup din aceasta functie de probleme socio-culturale, de proiecte privind ajutarea batranilor, a tinerilor cu dizabilitati", a declarat Bakabana, care spune ca inca din facultate era simpatizant al PSD.

In discursul de luni seara, Bakabana a spus ca isi propune organizarea de concursuri sportive care sa dezvolte "potentialul fizic si intelectual al tinerilor", precum si a unor concursuri de sah sau rummy pentru batrani.

"Impreuna putem face fata provocarilor acestei crize economice prin raspunsurile de stanga pe care le oferim", a afirmat Bakabana.

El a fost primit in luna iunie in PSD, alaturi de alti peste 300 de tineri din 12 judete ale Transilvaniei. In varsta de 33 de ani, Bakabana este originar din Congo si locuieste in Romania din anul 1995. El a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Microelectronica si Telecomunicatii, obtinand diploma de inginer. In prezent locuieste in comuna clujeana Floresti si este director al unei companii de constructii.

In cadrul alegerilor de luni a fost desemnat si noul presedinte al TSD Cluj-Napoca, care este Dragos Pop.