Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta in cazul Elena Udrea, deputatul PNL Ludovic Orban a renuntat la cererea de sesizare a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru ascultarea ilegala a membrilor comisiei. Informatia vine la cateva ore dupa ce liberalul isi anuntase intentia de a merge in instanta cu inregistrarea facuta publica duminica.

Comisia a decis, marti, ca toate dezbaterile, inclusiv concluziile, sa fie publice, potrivit Mediafax. Membrii aceleiasi comisii au aprobat propunerea lui Ludvoc Orban de a cere Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa ordone declansarea unei anchete privind circumstantele si modul in care a fost facuta inregistrarea.

Deciziile vin la trei zile dupa ce fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta a ministrului Turismului au aparut pe mai multe bloguri. "Protagonistii" inregistrarii ar fi chiar Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile si un al patrulea membru al comisiei, care vorbesc despre cazul ministrului Turismului.

Elena Udrea: Nu ma voi prezenta in fata comisiei de ancheta

In urma difuzarii inregistrarii, ministrul Turismului Elena Udrea a declarat ca nici ea, nici un alt angajat al ministerului nu se va prezenta in fata comisiei de ancheta. Udrea a mai anuntat ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie. Ministrul Turismului a spus ca se incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice fostei securitati, referindu-se la inregistrarile aparute in presa.

PD-L a cerut desfiintarea comisiei de ancheta

Tot la inceputul acestei saptamani, Partidul Democrat Liberal a hotarat sa ceara desfiintarea comisiei parlamentare de ancheta, considerand ca aceasta comite un "abuz fara precedent", care insa a fost demascat la timp de presa, a declarat luni prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu.

Comisia a fost atacata si de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care a anuntat luni ca va propune Biroului Permanent al acestei Camere suspendarea activitatii comisiei de ancheta. De cealalta parte, social-democratii Aura Vasile si Bogdan Niculescu Duvaz considera ca o comisie de ancheta votata de Parlament nu poate fi desfiintata la cererea nimanui.

Pe 20 august, Elena Udrea urma sa fie prezenta la audieri in fata Comisiei parlamentare de ancheta care verifica modul in care au fost cheltuiti banii publici de Ministerul Turismului. Decizia a fost luata in unanimitate la sedinta de saptamana trecuta a Comisiei de ancheta, care s-a desfasurat cu usile inchise. Tot joi, la comisie sunt asteptati seful ANRMP, responsabilul IT din minister, directorul Directiei de dezvoltare si de reprezentantii unor firme implicate in contractele cu Ministerul Turismului.