Democrat liberalul Adriean Videanu a solicitat luni desfiintarea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, pe baza probelor aparute in presa: "activitatea comisiei este un abuz fara precedent demascat din fericire de presa". Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut duminica pe mai multe bloguri. Protagonistii vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.

Potrivit inregistrarii, membrii comisiei reiau acuzatiile aparute in presa la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor si persoanele pe care ar urma sa le audieze.

Participantii la discutie analizeaza si modalitati de a gasi dovezi in sprijinul acuzatiilor aparute la adresa ministrului Turismului.

Videanu considera ca activitatea comisiei este un "abuz fara precedent", care insa "din fericire" a fost demascat la timp de presa. El a mai sustinut ca se incearca fabricarea de dovezi care sa incrimineze un membru al Guvernului, practica specifica anilor '50.

PD-L va cere Comisiei juridice a Camerei Deputatilor sa analizeze modul de lucru al membrilor comisiei Udrea.

"Si cerem public celor doi presedinti ai celor doua partide, ai caror membri au facut parte din aceste comisii si au avut acea intalnire informala, sa-si prezinte public punctul de vedere, daca sustin ceea ce membrii celor doua formatiuni politice au sustinut in discutiile pe care le-am avut in cadrul Comisiei", a adaugat Videanu.