Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut duminica dupa-amiaza pe mai multe bloguri. "Protagonistii" inregistrarii ar fi Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile si un al patrulea membru al comisiei, care vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.

Inca de sambata au aparut zvonuri in blogosfera privind existenta acestei inregistrari; potrivit lui Cristian Patrasconiu, ea ar fi fost realizata de un membru al comisiei. Despre sursa a mai scris si Morar, care a precizat ca cel care a facut inregistrarea nu e din PD-L, pentru ca acest partid nu a avut reprezentanti în comisie. Pana in acest moment, autorul inregistrarii nu a fost dezvaluit.

UPDATE: Alecu Racoviceanu, directorul ziarului Gardianul, sustine ca in stenograma este gresit tecut numele luiLakatos Peter, pe inregistrare fiind vocea pesedistului Dumitru Chirita

Iata cateva fragmente din cadrul sedintei comisiei de ancheta; primele bloguri care au publicat inregistrarea sunt Zoso, Subiectiv si Bleen.

L. Orban: Chemam si reprezentantul BRD-ului. Astia 4 ajung. Si hai sa mai chemam doi care sigur nu o sa vina.

A. Saftoiu: Daca chemam firma Best Advertising prin care s-a facut publicitatea pe EuroSport si CNN, nu vine. Poti sa o treci. Pentru ca nu a venit nici la voi la Ridzi.

L. Orban: Ii chemam. Ca sa nu vina. Ascultati-ma, orice firma care nu vine se prezuma ca are oarecare...

A. Saftoiu: Deci, stai o secunda, deci pe tot ce este “Lumina la malul marii”, chemam toate firmele, doua… aia n-am ce sa-i fac, aia daca dai pontul la un ziarist… pe fir…

A. Sfatoiu: Pana acum am dovedit ceva, am reusit noi sa scoatem ceva de la ei de natura penala?

D. Chirita: Da

A. Saftoiu: Ce?

D. Chirita: Faptul ca a facut publicitate fara sa aiba prevazute sume potrivit legii. Asta e un fapt de natura penala. Problema pe care o avem acum este daca o putem incadra si pe ea in aceasta fapta.

D. Chirita: Asta e un meci pierdut, daca vreti sa castigam... daca nu-i o fapta de natura penala nu facem nimic.