Atac dur din interiorul partidului la adresa presedintelui PSD, Mircea Geoana. Fostul vicepresedinte social-democrat considerat "eminenta cenusie" a aripii Cluj, Ioan Rus, i-a cerut public lui Geoana sa renunte la dezbateri despre "perdelele lui Udrea, de 70.000 de euro, cand eu pierd 70.000 de euro pana dimineata".

"Pe cine dintre oamenii de afaceri intereseaza o astfel de dezbatere?", a intrebat Rus in cadrul reuniunii "Plan de actiune pentru iesirea din criza", organizata de PSD si prezidata de liderul social-democrat Mircea Geoana. In prezent simplu membru al PSD, Ioan Rus a declarat in deschiderea discutiilor ca nu este deloc optimist cu privire la iesirea din criza.

Administrator al unei firme de import automobile, el a precizat ca "in loc sa gasim solutii pentru producatorii de buget, facem despre consumatorii de buget". "Intai ar trebui sa discutam despre cat producem si apoi cum impartim banii", a avertizat Rus, citat de Mediafax.

"Daca nu le impuneti dumnevoastra, nu vom scoate tara din criza si vom sta in dezbateri contraproductive, care nu ofera solutii. Criza e mondiala, altii anticipeaza plus pana la sfarsitul anului si noi am putea avea minus doua cifre. Cred ca asta ar trebui sa impuneti ca preocupare a specialistilor si fiecare sa se ocupe de ceea ce se pricepe", si-a continuat Ioan Rus mesajul pentru Mircea Geoana, potrivit agentiei de presa citate.

Nici Mircea Geoana nu a pastrat tacerea si i-a replicat fostului vicepresedinte social-democrat: "ma bucur ca Ioan Rus, Ucu Rus cum ne place sa ii spunem intre prieteni, si-a recapatat apetitul pentru politica, e un semn bun si sunt convins ca sfaturile bune sunt utile pentru cei care sunt activi in politica la varf a Romaniei".

Schimbul de replici a avut loc la Cluj-Napoca, unde Mircea Geoana a participat la masa rotunda "Plan de actiune pentru iesirea din criza".