Fostul premier Calin Popescu Tariceanu mentioneaza intr-un comunicat de presa ca in perioada 2005-2008 cheltuielile cu personalul bugetar au crescut atat cat a permis dezvoltarea economica. Tariceanu solicita coalitiei aflata la guvernare sa renunte la tema "populista si mincinoasa" privind "greaua mostenire" si sa-si asume responsabilitatea pentru dezastrul economic.

"Solicit actualei puteri sa renunte la tema populista si mincinoasa privind «greaua mostenire» si sa-si asume public responsabilitatea pentru dezastrul economic in care a adus Romania dupa doar 8 luni de guvernare. Inca de la instalarea sa, guvernul Basescu-Boc a incercat in mod sistematic si tendentios sa-si justifice incompetenta si lipsa unui plan coerent de relansare economica invocand «greaua mostenire»", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa al PNL, citat de Mediafax.

Fostul premier a tinut sa le transmita actualilor guvernanti ca, "la finele guvernarii liberale, Romania se afla pe primul loc in Europa din punctul de vedere al cresterii economice", iar, in prezent, "Romania este pe ultimul loc".

"Guvernul Basescu-Boc a reusit contra-performanta sa aduca economia Romaniei de la o crestere de 8% la o scadere de 8% in numai 8 luni", a sustinut Tariceanu.

"Cheltuielile cu personalul bugetar au crescut in perioada 2005-2008 exact atat cat a permis dezvoltarea economica. Pentru ca economia Romaniei a crescut, am putut majora salariile si pensiile, astfel incat romanii sa aiba un trai decent. Astazi, aceiasi romani isi pierd locurile de munca, platesc taxe si impozite in plus la stat si se tem pentru siguranta zilei de maine din cauza acestei guvernari catastrofale", spune Tariceanu.