Presedintele Romaniei Traian Basescu face un nou apel catre conducerea PSD, ca aceasta sa se concentreze asupra prioritatilor guvernarii, se arata intr-un comunicat al Presedintiei. Reactia vine dupa ce PSD arata intr-un comunicat ca seful statului incearca "inca o data" sa deturneze atentia opiniei publice de la "afacerile suspecte" derulate de Monica Iacob Ridzi si de Elena Udrea, "afaceri care trimit in mod direct spre familia prezidentiala".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca intentioneaza sa ii mai tina "in brate" pe cei din coalitia de guvernare, desi nu ii place ce se intampla.

"Personal pot sa inteleg ca presedintele PSD, spre exemplu, a intrat in campanie pentru prezidentiale, deci e omeneste, pot sa inteleg acest lucru. Imi este greu sa accept, si de aceea imi propun sa am rabdare in continuare, tergiversarea masurilor de reforma".

In replica la comunicatul PSD, in comunicatul Presedintiei se arata: " Seful statului reafirma faptul ca intarzierea adoptarii legilor de reforma a Educatiei echivaleaza cu sacrificarea interesului elevilor si studentilor cu inca un an de zile.

Presedintele face distinctie intre simpatizantii PSD si gruparea Vanghelie, care pare sa fi monopolizat discursul public al partidului, asa cum reiese din stilul comunicatului emis in cursul serii de joi, 30 iulie a.c".

"Presedintele Traian Basescu asigura opinia publica de faptul ca nu va permite ca tensiunile create artificial de anumite grupari din PSD sa afecteze credibilitatea Romaniei", se arata in finalul comunicatului semnat de purtatorul de cuvant al Presedintiei.