PNL nu exclude posibilitatea infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta pentru Radu Berceanu, dupa modelul Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, in timp ce unii senatori PSD spun ca gestul ar fi inutil, ei asteptand, mai degraba, ca ministrul Transporturilor sa fie remaniat.

  • "Nu excludem varianta, nu am abordat subiectul, deocamdata o avem pe doamna Udrea de cercetat. Deocamdata nu am discutat nimic, sa vedem ce spun si colegii de la Senat, nu pot sa dau acum un raspuns. Deocamdata n-am discutat subiectul, dar stim de firma domnului Berceanu, care vinde produse catre firmele care au contract cu Ministerul Transporturilor, cu CFR", a declarat, pentru NewsIn, liberalul Ludovic Orban, presedintele comisiei parlamentare de ancheta in cazul Elena Udrea.
  • Ceva mai categoric a fost liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, care spune ca PNL va cere o comisie pentru Radu Berceanu daca exista indicii ca acesta ar fi comis ilegalitati. "Nu am vorbit cu senatorii, dar daca exista informatii care vor presupune existenta unei astfel de comisii, o vom solicita. Daca vor exista suficiente indicii ca o astfel de comisie trebuie sa existe in mod categoric o vom face. Pana acum nu s-a discutat nimic in acest sens", a declarat Puiu Hasotti pentru NewsIn.

Si social-democratii critica activitatea lui Radu Berceanu si vorbesc despre schimbarea din functie a ministrului Transporturilor, dar se pronunta mai degraba pentru o remaniere decat pentru infiintarea unei comisii de ancheta:

  • "Cred ca cel mai corect lucru in cazul domnului Radu Berceanu ar fi ca acesta sa fie demis de premier, fara sa se mai piarda vremea cu o comisie parlamentara. Eu consider ca ar fi o pierdere de vreme cu infiintarea unei comisii pentru ca nu ar face altceva decat sa scoata in evidenta realitatile care exista la ministerul Transporturilor. Cel mai scurt si cel mai bun lucru care ar putea sa se faca este ca premierul sa-l demita in cel mai scurt timp, iar daca nu, poate isi da singur demisia", a declarat pentru NewsIn senatorul PSD Cosmin Nicula.
  • La randul sau, senatorul PSD Sorin Bota, secretar executiv al partidului pe probleme de transport, crede ca Radu Berceanu trebuie remaniat. "Cred ca trebuie insa sa discutam foarte serios cu domnul Berceanu pentru ca este departe de ce ne-am propus impreuna, iar domnia sa refuza in mod constant colaborarea la nivelul Aliantei. Ma deranjeaza ca suntem foarte departe de ceea ce ne-am propus, iar pierderea aceasta de timp nu cred ca o vom putea recupera. Nu a facut nimic din ceea ce ne propusesem sa facem in primul an, dar se plange in continuare de modul in care a fost gestionat ministerul in ultimii patru ani, in care a fost si el ministru, dar vad ca uita acest lucru. Acum de remaniat, oricum va fi remaniat. Daca nu acum pana in toamna, dupa toamna. N-are cum sa scape".