Posibila candidatura a lui Sorin Oprescu la alegerile prezidentiale reprezinta "un zvon simpatic", este de parere presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie: "Este la capitolul zvonuri simpatice. Cred ca romanii vor putea sa vada exact cat de multe s-au intamplat la Primaria Capitalei si vor analiza la fel de bine cum vor vota".

"Asta este viata. Suntem liberi sa candidam cu totii", a mai adaugat primarul sectorului 5 al Capitalei, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste comisia parlamentara pentru ministrul Turismului, Marian Vanghelie a afirmat ca Elena Udrea nu are de ce sa fie suparata, pentru ca doar "se verifica niste documente".

  • Vanghelie: Guvernul nu se remaniaza decat cu tot cu premierul Boc

Marian Vanghelie a mai afirmat miercuri ca, in cazul in care unul dintre ministrii PSD va fi remaniat fara consultarea social-democratilor, PSD va avea o reactie surprinzatoare: "O sa fiti surprinsi! Va asigur ca o sa fiti surprinsi si dumneavoastra (presa - n.r.) si cel care va incerca sa ia initiative fara sa ne consulte", a afirmat presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, citat de NewsIn, intrebat ce reactie va avea PSD in cazul in care unul dintre ministrii sai va fi remaniat

Vanghelie crede ca "nu se pune problema" unei remanieri in acest moment. El a mai spus ca "in momentul in care se face o remaniere se remaniaza si Guvernul in ansamblu, cu tot cu domnul prim-ministru Boc".

Chestionat in legatura cu afirmatia ministrului Dezvoltarii, Vasile Blaga, potrivit caruia premierul Emil Boc poate demite pe orice membru al Guvernului, acest lucru intrand in atributiile sale, Vanghelie a invocat superioritatea Parlamentului in fata Guvernului. "Cred ca in cadrul PD-L domnul Vasile Blaga poate sa lase foarte multe de inteles. Cand este vorba de lasat de inteles in Parlamentul Romaniei nu stiu daca este neaparat un punct de vedere de luat in considerare. Este un Parlament ales intr-un mod democratic si, repet, :in momentul cand se discuta de o remaniere se discuta si de o remaniere guvernamentala la pachet cu domnul Boc".

Liderul PSD Bucuresti a fost intrebat si despre o eventuala demisie a Ecaterinei Andronescu, in contextul scandalului Spiru Haret. "Chestia cu doamna Andronescu este o gluma. Sunt unii care au interese la Spiru Haret. Eu cred ca toata societatea civila o sustine pe doamna Andronescu si toti intelectualii din Romania o sustin pe doamna Andronescu", a fost raspunsul lui Marian Vanghelie, care a mai adaugat ca nu are nicio nemultumire legata de vreun ministru al PD-L.