Plenul Camerei Deputatilor a votat favorabil, luni seara, raportul Comisiei Sterling. Documentul a fost votat cu 170 de voturi "pentru" si 66 "impotriva".

Comisia de ancheta a contractului cu Sterling a adoptat raportul la sfarsitul lunii iunie. Potrivit documentului, acordul de concesiune pentru explorare incheiat intre ANRM si Sterling Resources este fara baza legala. Comisia mandateaza Guvernul ca in 60 de zile de la adoptarea sa in plen sa rezilieze sau sa renegocieze contractul.

Potrivit Mediafax, plenul Camerei Deputatilor solicita comisiei juridice sa tina seama, la intocmirea raportului pe tema cererii PDL privind inceperea urmaririi penale a deputatului PNL Calin Popescu Tariceanu, de concluziile comisiei de industrii pe tema Streling.

Comisia juridica va trebui ca, in termen de 15 zile, sa elaboreze un raport privind inceperea urmaririi penale a fostului premier Tariceanu.

PDL a solicitat inceperea urmaririi penale a fostului premier, pe motiv ca acesta ar fi savarsit infractiuni de subminarea economiei nationale si de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Votul parlamentarilor a venit in aceeasi zi in care s-a aflat ca Guvernul a finalizat ancheta in cazul Sterling si a decis sa sesizeze Parchetul asupra raportului, care arata ca intelegerea cu firma canadiana a fost prelungita pentru a evita licitatiile si ii indica drept responsabili pe fostii sefi ANRM, fostul sef al SGG si un fost secretar de stat din Finante.