Fosta atleta Doina Melinte a declarat duminica, pentru NewsIn, ca va accepta propunerea inaintata de ministrul Tineretului si Sportului de a ocupa functia de secretar de stat, precizand ca astfel va avea ocazia de a transmite mai departe experienta acumulata in timpul activitatii sale sportive. "Da, voi accepta, de ce nu! Vin din lumea sportului si consider ca pot transmite experienta acumulata mai departe", a declarat Melinte.

Fosta campioana a fost demisa de la conducerea Directiei Judetene pentru Sport Bacau in luna aprilie, odata cu alti sefi de servicii deconcentrate, in baza OUG 37/2009 privind serviciile deconcentrate.

Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca asteapta un raspuns din partea Doinei Melinte, careia i-a propus sa preia postul de secretar de stat din MTS, vacantat de Octavian Bellu. "Mi-au propus-o pe doamna Doina Melinte. Am discutat si cu domnul prim-ministru. Luni, as vrea s-o sun. N-am sunat-o pana acum, ca am vrut sa o las sa-i tihneasca acest week-end”, a declarat Placinta, potrivit Mediafax.

Placinta a mai spus ca propunerea a venit din partea reprezentantilor federatiilor sportive si din partea COSR. "Am rugat federatiile, plus domnul Morariu de la COSR, sa vina sa ma sfatuiasca, cine ar fi potrivit ca secretar de stat. In minister, in organigrama exista doi secretari de stat. Unul apartine PSD, fiind domnul Bobeanu. Celalalt secretar de stat ne apartine (PDL-n.r.), dar noi nu ne dorim sa-l politizam", a adaugat Placinta.

Placinta mai contactase o serie de personalitati sportive in acest sens, printre care Mariana Bitang si Elena Francu, dar acestea au refuzat.