Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Rm. Valcea, ca nu are motive sa-si ceara scuze locuitorilor din Dabuleni, judetul Dolj, deoarece nu a jignit pe niciunul dintre membrii acestei comunitati, transmite NewsIn. "Pentru ce sa le cer scuze? Geoana si primarul din Dabuleni au inteles altceva decat ceea ce am spus. Vreau sa stiti ca celor din Dabuleni, cand eram primar, eu le-am creat conditii sa vanda in Bucuresti, si ei stiu asta", a spus Basescu.

Primarul orasului Dabuleni, Nicolae Dragoi (PSD), i-a transmis, vineri, sefului statului, printr-o scrisoare deschisa, ca locuitorilor orasului nu le este rusine pentru ca isi castiga existenta cultivand pepeni, iar Basescu ar trebui sa se preocupe de faptul ca oamenii traiesc "din ce in ce mai greu" si ca ar trebui sa se ingrijeasca "de bunul mers al tarii". Scrisoarea vine dupa ce seful statului a spus despre Mircea Geoana ca este "sef peste bostanarie, nu peste Senat, si nu are nicio responsabilitate pentru intarzierea dosarelor in Parlament".

Presedintele Traian Basescu, a comentat, joi, declaratiile presedintelui PSD, Mircea Geoana, care l-a acuzat pe Basescu pentru punctele negative ale raportului pe justitie, spunand ironic: "Inteleg ca domnul Geoana, lucrand la Dabuleni si fiind sef peste bostanarie, nu peste Senatul Romaniei, nu are nicio responsabilitate pentru intarzierea dosarelor in Parlament. Mai ales ca dansul nici macar nu este membru al PSD. Sigur ca domnul Geoana nu are responsabilitati, dansul nu poate avea, dar eu imi asum alaturi de celelalte institutii pentru ca sunt seful statului. Singurul care are acces in interiorul tuturor celor trei puteri, chiar daca nu le poate substitui niciodata si nici nu este acesta rolul meu".