Deputatii social-democrati vor sustine infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, si vor vota rapoartele Comisiilor de ancheta in cazurile Ridzi si Sterling, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn, la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului. Cu toate acestea, nu toti liderii importanti ai partidului au fost de acord cu aceasta solutie.

Dupa constituirea comisiei de ancheta, Elena Udrea va trebui sa dea socoteala pentru modul in care ministerul pe care il conduce a cheltuit bani publici. Comisia este ca si infiintata, in conditiile in care sunt necesare semnaturile a minimum 50 de deputati din cel putin doua grupuri parlamentare, iar infiintarea ei este sustinuta atat de PSD, cat si de PNL.

  • "La situatii egale sunt solutii egale, atunci unde se ridica semne de intrebare, sunt suspiciuni sau chiar indicii ca sunt cheltuieli care s-au facut in neregula asa cum a fost la Ministerul Tineretului si Sportului, nu putem sa facem altceva si vom spune de fiecare data, asa cum am spus si in situatia domnului Nemirschi si in alte situatii, acolo unde exista suspiciuni si o presiune mare a opiniei publice, unde sunt foarte multe lucruri ridicate din partea societatii civile, trebuie facuta investigatia necesara", a afirmat purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, declarase sambata, la Realitatea TV, ca presiunea mediatica in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, este "infernala" si ca nu vede cum ar putea liderii PSD rezista, desi personal a spus ca nu e de acord cu politica de tip „ba pe-a ma-tii”:

  • „Eu trebuie sa va spun ca politica asta cu <> nu prea sunt de acord. Dar vad ca si presiunea mediatica este infernala in legatura cu cazul doamnei Udrea, asa ca nu vad cum am putea rezista noi, politicienii din PSD. N-am negociat cu niciun partid pana acum, dar stiu ca o parte din colegii mei au semnat pentru aceasta Comisie”, a afirmat seful de campanie al PSD, adaugand ca deputatii care au semnat pentru infiintarea Comisiei nu au facut-o pentru ceva la schimb. Hrebenciuc a mai spus ca nu crede ca aceasta Comisie se va infiinta mai devreme de luna august.

Viorel Hrebenciuc a declarat, de asemenea, la Antena 3, ca nu este de acord sa sa faca "una-doua, pentru orice caz, o comisie parlamentara", insa a criticat faptul ca ministerul condus de Elena Udrea a cumparat perdele de cateva mii de euro, asa cum a dezvaluit presa: "Pe mine m-a oripilat faptul ca Ministerul Turismului cumpara perdele in vremuri de criza. Trec peste faptul ca la moda este sa pui geamurile fara perdele, deci ar fi putut sa rezolve problema asta mult mai ieftin. Dar faptul ca se pot cumpara perdele in vremuri de criza, nu e lucrul cel mai bun".